Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın yumuşak karnı

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Erdoğan'ın 'yumuşak karnını' yazdı: "Sayın Cumhurbaşkanı’nın ekonomi konusunda bir ukdesinin de içerde olduğu, İTO toplantısında bir kere daha ortaya çıkıyor."

Ahmet Taşgetiren: Erdoğan’ın yumuşak karnı

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta sonu DEVA Partisi Genel Başkanı’na tepki gösterdiği konuşmasını hatırlatarak “Belli ki ‘Babacan ukdesi’ saklı sayın Cumhurbaşkanının dünyasında” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın ekonomi konusunda bir ukdesinin de içerde olduğu, İTO toplantısında bir kere daha ortaya çıkıyor” diyen Taşgetiren, şunları kaydetti:

"Malum Ak Parti’nin ekonomide iki dönemi var: Ali Babacan’lı dönem, sonraki dönem. Babacan’lı dönem gerek düşük enflasyon oranı gerek fert başına düşen milli gelir itibariyle 'Başarı' diye hatırlanıyor. Sonraki dönem ise, bugünlere gelen, fert başına milli gelirin düştüğü, enflasyonun tırmandığı ve iktidarın 2023’e yönelik hiçbir hedefinin tutmayacağının görüldüğü bir manzarayı yansıtıyor.

Fark ne?

Ali Babacan’lı ve Ali Babacan’sız.

Ali Babacan ise, bugün muhalefette siyaset yapıyor ve 'Eskiden olduğu gibi bugün de ekonomiyi bunalımdan ben çıkarırım' diyor. Bir anlamda 'Benim sağlıklı bıraktığım ekonomiyi ne hale getirdiniz!' diye soruyor.

Belli ki 'Babacan ukdesi' saklı sayın Cumhurbaşkanının dünyasında. Zaman zaman Ahmet Davutoğlu ile ilgili olarak da sordu bu 'İmzayı atan kim?' sorusunu. İTO dünyasının zihninde acaba 'Babacan olsaydı….' gibi bir soru var mıdır? Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir ihtimali dikkate alarak konuşuyor. Önce 'Enflasyonu mazide bir hatıra haline dönüştüreceğiz' diyor. Ardından 'Biz geçmişte bunu yaptık mı? Yaptık. Faizi 4.6’ya indirdik. Enflasyon 6.2’ye geldi. Bunu biz başardık' diye devam ediyor. Tam orada 'Babacan ukdesi' devreye giriyor. 'Birileri değil.' Diyor. Bu 'Birileri'nden kasıt Babacan. Öfke dili hakim, 'Sen kimsin ya? Sen kimsin ya?' diyerek devam ediyor: 'Bu neticenin üzerinden kendine paye çıkarmaya çalışanlar yok değil, var. Sen kimsin? İmzayı atan kim? Sen kimsin? Altı sıfırı Türk Lirası’ndan çıkaran bu Başbakan. Sen kimsin ya? Çıkıp televizyon ekranlarında ‘Ben yaptım. Ben ekonomi bakanıydım.’ Peki bu işin başı kim? Başbakan bu işe olur vermeden sen ne yapabilirsin?'

İTO konukları bu sözler karşısında ne düşünmüştür, bilemiyorum. Ama Ali Babacan’ın diyecekleri var. Şunları söylüyor:

'Sayın Erdoğan benim için ‘Yahu sen ne yaptın? İmzayı ben attım’ diyor. Kendisine sesleniyorum. 4 yıldır bu ülkeyi tek imzayla yöneten siz değil misiniz? Tam yetkili sizsiniz. Tek imzayla aklınıza gelen her şeyi yapabiliyorsunuz. Madem keramet imzada, şöyle bir imza atın da şu enflasyonu düşürüverin. Fiyakalı bir imza atın da hayat pahalılığını bitiriverin.'

Bu çağrı çok yapıldı sayın Erdoğan’a: Sorun faiz ise bir imza ile sıfırla, enflasyon düşsün…

Henüz bu meydan okumayı görmedi sayın Cumhurbaşkanı. Babacan’la yüz yüze bir programda da halkın karşısına çıkmadı. Belki de gerçek sınama uzaktan uzağa sözlerle değil, yüz yüze mülakatla olacak. Bakalım Demokrasimiz o günleri görecek mi?"

Yazının tamamı.

Etiketler
Muş Uşak