Babacan: Devlette yuvalanmış çeteler, bağımsız ve tarafsız yargıyla karşı karşıya kalacaklar

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, iktidar değişikliği halinde 'devlette yuvalanmış çetelerin bağımsız ve tarafsız yargıyla karşı karşıya kalacaklarını' söyledi.

Babacan: Devlette yuvalanmış çeteler, bağımsız ve tarafsız yargıyla karşı karşıya kalacaklar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Elazığ'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Haziran 2023'te yapılacağı belirtilen seçimlerden sonra iktidarın değişmesi halinde dürüst ve ehil kadroların iş başına geleceğini ifade eden Babacan, "12 tane eylem planı açıkladık. Her alanda kurulacak hükümetin ilk 90 günde, ilk 180 günde, ilk 360 günde ne yapacağını tek tek açıklıyoruz. Hesabını kitabını yapmadığımız hiçbir konuda söz vermiyoruz. İşte bu yüzden yarının Türkiyesinin mimarları inşallah bizler olacağız. Türkiye'nin değişiminde DEVA Partisi asli aktör olacak, hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Siyasetçi, sözlerine şöyle devam etti:

'DEMOKRASİ RÜZGARI ESTİRECEĞİZ'

"Türkiye'nin DEVA'sı bu güzel kadrolar... Hep beraber çözeceğiz arkadaşlar. Bu değişimin kazananı kim olacak? Ülkemizde gerçekten işler değişmeye başladığında kim kazanacak? Bir telefon bile kendilerine lüks görülen gençler kazanacak. Evlatlarına harçlık veremediği için sessiz sessiz ağlayan analar kazanacak. Siftah yapamayan, evine çorba parası götüremeyen esnafımız kazanacak. Kazanan kuzeyden güneye, doğudan batıya tüm Türkiye olacak. Yarının Türkiyesinde tam demokrasi rüzgarını bizler estireceğiz inşallah.

'DEVLETTE YUVALANMIŞ ÇETELER, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGIYLA KARŞI KARŞIYA KALACAK'

Demokrasiyle birlikte hukuk kazanacak. Böylece devlette yuvalanmış çeteler de bağımsız ve tarafsız yargıyla karşı karşıya kalacaklar. Hak yerini bulacak. Bu değişimin kazananı bizim yerli ve milli paramız olacak. Paramızın değeri her geçen gün eriyor.

'UKRAYNA'YLA RUSYA SAVAŞ İÇİNDE, ENFLASYONLARI YÜZDE 15-20'

Geçen sene bugünlerde 8 lira olan dolar kuru 18 liraya çıktı. Bunun da asıl sebebi bu hükümetin döviz kurunu patlatması. Dünyanın her yerinde enflasyon var diyorlar. 'Durun' diyoruz, rakamlar ortada. Ukrayna - Rusya savaş içinde değil mi? Ne kadar orada enflasyon? Yüzde 15-20. Avrupa'da ABD'de ne kadar? Yüzde 8-9. 'Benzin arttı, mazot arttı' diyorlar çünkü petrol arttı. Bir dakika ya, petrol fiyatları 70 dolardı, 90-100 dolara çıktı. Bu ne demek? 6-7 lira olan benzinin mazotun 10 lira olması demek. Niye 20 liranın üzerinde? Aradaki kur farkı. Merkez Bankası'nda döviz de bırakmadılar. Hiç acımadan arkadan cayır cayır sattılar."

Etiketler
DEVA Partisi Ali Babacan