"İki kırmızı çizgimiz var" diyen Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Türkiye'nin süratle çıkması lazım

Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Yerel Kültür Derneği'nde yaptığı açıklamada "Siyasetçi kimlik, yaşam tarzı, inanç üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorsa toplumu ayrıştırıyordur" dedi.

"İki kırmızı çizgimiz var" diyen Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Türkiye'nin süratle çıkması lazım

GERÇEK GÜNDEM /

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya Yerel Kültür Derneği'nde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada Türkiye'nin farklı kültürler içinde bir zenginlik barındırdığını belirterek bunun korunması çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının satır başları şöyle oldu:

"TÜRKİYE ZENGİN BİR KÜLTÜRE SAHİP OLAN BİR DEVLET"

Bugüne kadar yaşattığınız bundan sonra yaşatma azmiyle yola çıktığınız yerel kültürü yaşatma, yerel kültürü unutturmama amacı; hem sizin açınızdan hem Türkiye Cumhuriyeti açısından son derece değerlidir.

Bir toplumun zenginliği kültürünün zenginliği ile paraleldir. Eğer kültürü zenginse o toplum zaten zengindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın pek çok ülkesine nazaran zengin bir kültüre sahip olan bir devlettir.

Zenginliğimizi kavga için değil; barış, huzur, kucaklaşma için kullanmak zorundayız.

Herbirimiz bir kültür değeri içine doğarız. İlk kültürü anneden, babadan, kardeşlerden, sonra mahalleden, kentten alırız. Eğitimimizi artırırsak kültürümüze katkı yaparız. Bizi saygın kılan bu kültürdür.

Manavların kendine özgü yemekleri, hikayeleri, fıkraları var. Dolayısıyla tarihleri var. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel zenginliklerindendir. Kendi kültürümüzü yaşattığımız zaman o kültür Türkiye'nin zenginliği olarak yazılacaktır.

"CHP OLARAK İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR"

Zaman zaman belli güçler kültürlerimizi çatışma alanı olarak ortaya koyabilirler. Bizler bu zengin kültürü unutup zaman zaman dar kültür anlayışları ile birbirimizle kavga edebiliriz. Bundan Türkiye'nin süratle çıkması lazım. Elbetteki her yaşam tarzına saygı duymak zorundayız. Kimlik, yaşam tarzı, inanç üzerinden siyaset doğru değil.

Siyasetçi kimlik, yaşam tarzı, inanç üzerinden siyaset yapmaya kalkıyorsa toplumu ayrıştırıyordur. Toplumu bölüyordur.

CHP olarak iki kırmızı çizgimiz vardır. Bayrağımız ve vatanımız tartışmasızdır. Bayrağımızın altında özgürce yaşamak, dünyaya sesimizi duyurmak isteriz.

Etiketler
Sakarya Ağrı Ordu Kemal Kılıçdaroğlu