Soylu, Ümit Özdağ kavgası sokağa taştı: Yerli ve milli Escobar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın arasındaki kavga bu defa sokağa taştı. Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankartta "Yerli ve milli Escobar" ifadeleri yer alırken, polis pankartı indirdi.

Soylu, Ümit Özdağ kavgası sokağa taştı: Yerli ve milli Escobar

Mülteci karşıtlığıyla bilinen Ümit Özdağ, sosyal medyada yayılan ve yönetmeninin gözaltına alındığı 'Sessiz İstila' filmini kendisinin finanse ettiğini söylemiş İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Soros taktiğidir" diyerek yanıt vermişti.

Soylu, “Sessiz İstila diye bir filmle birlikte, ‘Suriyeliler Türkiye'yi istila edecekler, biz ülkemizde yaşayamayacak hale geleceğiz' gibi bir anlayış ortaya koymaya çalışıyorlar. Sokaktaki vatandaşı ürkütmeye çalışan bir süreci tetiklemeye çalışıyorlar. Bunların insanlıkla alakası yok. İslam'da bunlar için ‘hayvandan aşağı' deniyor. Bunlar böyle tipler” demişti.

Özdağ “Soylu, ‘Özdağ Soros taktikleri uyguluyor' demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan değil, Toros’tan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi” mesajını paylaşmıştı. Özdağ, İçişleri Bakanlığı'na giderek Soylu ile görüşmek istemiş fakat Soylu görüşmeye gelmemişti.

"YERLİ VE MİLLİ ESCOBAR"

Yaşanan gerilimin ardından Zafer Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, "Yerli ve milli Escobar" ifadeleri yer alan bir pankart astı. Pankartta kel bir erkek görüntüsü yer alırken, pankart, polis tarafından indirildi.

Soylu, Ümit Özdağ kavgası sokağa taştı: Yerli ve milli Escobar - Resim : 1

"SAVCILIĞIN TALİMATIYLA İNDİRİLDİ"

Zafer Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Dinçer Çolak, "Savcılığın sözlü talimatı üzerine" pankartın indirildiğini ve "polisin sağduyulu davranışları sayesinde olayların büyümeden kontrol altına alındığını" açıklayarak bu görüntüleri paylaştı.

Soylu, Ümit Özdağ kavgası sokağa taştı: Yerli ve milli Escobar - Resim : 2

Etiketler
Zafer Partisi Ümit Özdağ Süleyman Soylu Kavga