Kılıçdaroğlu tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi: "Tüm yapısal kurumların yeniden inşa edilmesi lazım"

Tarım sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, "İşi layıkıyla yapacak olan kişilere vereceksiniz, çünkü sizde muhatap olduğu zaman sizin derdinizi anlayabilecek bir adam olması lazım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi: "Tüm yapısal kurumların yeniden inşa edilmesi lazım"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ndeki tüm yapısal kurumların yeniden inşa edilmesi lazım. Ahbap çavuş ilişkisiyle bu işler yürümez. Akrabam, yakınım, dayım getireyim bunu daire başkanı yapayım" ifadeleriyle devlet yönetiminde liyakatin önemine vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle oldu:

"GÜREŞÇİNİN BANKA YÖNETİM KURULUNDA NE İŞİ VAR"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ndeki tüm yapısal kurumların yeniden inşa edilmesi lazım. Ahbap çavuş ilişkisiyle bu işler yürümez. Akrabam, yakınım, dayım getireyim bunu daire başkanı yapayım.

Güreşçinin banka yönetimi kurulunda ne işi var. İşi layıkıyla yapacak olan kişilere vereceksiniz, çünkü sizde muhatap olduğu zaman sizin derdinizi anlayabilecek bir adam olması lazım.

Sorunu çözmek isteyenlerin o pozisyonda olanların ilk önce sizinle muhatap olması lazım. Sorun çözmek isteyenler Ankara'da oturup sizinle muhatap olmazlarsa sorun çözemezler. Tam tersi yeni sorunlara kaynaklık ederler. Benim kişisel inancım, felsefem, parti olarak da felsefemiz. Bir yerde bir sorun varsa o sorunu yaşayan insanları çağıracaksınız ya da siz ayağına gideceksiniz. Oturup konuşacaksınız. Sorunu onlardan dinleyeceksiniz. Çünkü aynı zamanda çözümde üretirler. Sorunu bildikler için yaşadıkları için bu sorun böyle çözülür diyeceksiniz.

"PEK ÇOK DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Bu aslında siyasetçilerin kaçınmaması gereken bir alan. Siyaset kurumu sorun yaratan değil sorun çözen kurum olmalıdır. Türkiye düşündüğünüzden çok daha büyük çok daha güzel bir ülke.

Türkiye'nin her tarafını gezen biri olarak ifade edeyim. Olağanüstü zenginliğimiz var ama bu zenginliğin ne anlama geldiğini bu zenginlikten nasıl yararlanmamız gerektiğini siyaset kurumu öğrenmiş değil. Ankara'da odalarda oturarak bu sorunlar çözülemez. Tam tersine sorunları bilen sorunları yaşayanlarla konuşan alanları gezen bir yapıya ihtiyacımız var. Pek çok değişikliğe ihtiyacımız var.

Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur. Akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle neden çözülmesin. Bu kısır anlayıştan bu siyaset kurumunu çekip çıkarmak lazım. Bunu da yapacağız inşallah. Sakın ola ki moralinizi bozmayın. Her şey düzelecektir. İnşallah bütün sorunları beraber aşacağız.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Şile