Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas: Erdoğan Amerika'dan açık açık hesap soracak, Biden'la yüzleşecek

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO liderler zirvesinde ABD'den açık açık hesap soracağını, Başkan Joe Biden'la yüzleşeceğini iddia etti.

Sabah'ın başyazarı Mehmet Barlas: Erdoğan Amerika'dan açık açık hesap soracak, Biden'la yüzleşecek

İktidara yakınlığıyla bilinen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a düzdüğü övgülerle gündeme gelen Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Madrid'deki NATO liderler zirvesi öncesinde bir yazı kaleme aldı.

Zirvenin Türkiye açısından bir 'içini boşaltma' vesilesi olacağını ileri süren Barlas, "Cumhurbaşkanı Erdoğan açık açık Amerika'dan hesap soracak. Erdoğan, Amerika'nın Yunanistan'daki askeri yığınağının Rusya'ya karşı yapıldığını söyleyen Başkan Biden ile yüzleşecek ve bu ülkenin Türkiye'ye karşı kullanılmak üzere TIR'lar dolusu silahı PKK'ya gönderdiğini de sorgulayacak" dedi; ardından şunları kaydetti:

"Bir açıdan NATO Zirvesi, Türk dış politikasında bir dönüm noktası olabilir. Çünkü müttefik olarak gördüğümüz ülkelerin, Türkiye'nin aleyhindeki her faaliyeti desteklemeleri artık gizlenemez hale geldi. Her şey göz önünde oluyor. Bakalım bizi ve dünyayı daha neler bekliyor?"

Etiketler
NATO Recep Tayyip Erdoğan Joe Biden Mehmet Barlas