Erdoğan'ın imzasıyla Meclis'e sunulan ek bütçeye CHP'den tepki: Milleti perişan etme pahasına...

Erdoğan imzasıyla Meclis'e gönderilen ek bütçeye CHP Sözcüsü Öztrak tepki gösterdi. Öztrak, hükümeti "enflasyon canavarını bilerek uyandırmakla" suçladı ve milleti perişan etme pahasına AKP'nin yandaşlarının arşa çıkmış borçlarını erittiğini söyledi.

Erdoğan'ın imzasıyla Meclis'e sunulan ek bütçeye CHP'den tepki: Milleti perişan etme pahasına...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sundu. Kanun ile bütçeye 880 milyar 474 milyon 775 bin lira ödenek eklenmesi öngörüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesine 554 milyon 13 bin TL, İletişim Başkanlığı’nın bütçesine 87 milyon TL ödenek eklenmesi öngörüldü. Türkiye Uzay Ajansı’nın bütçesine eklenmesi öngörülen 800 milyon TL ek ödeneğin Milli Uzay Programı 1. Safhası için ayrılacağı belirtildi.

GEREKÇEDE, "ENFLASYON" VURGUSU

Ek bütçe gerekçesinde; 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile merkezi yönetim bütçe giderleri için 1 trilyon 750 milyar 957 milyon 322 bin TL ödenek tahsis edildiği ancak “dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik ve jeopolitik gelişmeler sonucu genel fiyatlar seviyesinde önemli artışlar meydana geldiği dolayısıyla bütçe de artış yapılması ihtiyacı doğduğu” belirtildi. Enflasyon farkına dikkat çekilen gerekçede, “Enflasyon farkı ile birlikte toplamda kamu personelinin zam oranı, yüzde 30,95 olarak gerçekleşmiştir. 2022 yılımın ikinci dönemi için yüzde 7 oranında zam öngörülmüş olmakla birlikte, enflasyon farkı nedeniyle bu oranın daha yüksek gerçekleşeceği görülmektedir” değerlendirmesi yapıldı.

CHP’DEN TEPKİ: MİLLETİMİZİ PERİŞAN ETME PAHASINA…

Ek bütçeye CHP Sözcüsü Faik Öztrak tepki gösterdi. Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“1) Mızrak çuvala sığmıyor.

2022 Bütçesinin ömrü, 6 ay bile sürmedi.

‘Faiz sebep, enflasyon netice’ diyerek; döviz kurunu ve enflasyonu arşa çıkaranlar, şimdi çıkmış hiç sıkılmadan ‘enflasyon sebep, tutmayan bütçe netice’ diyor.

2) Enflasyon canavarını bilerek, isteyerek uyandırıp, Türkiye’yi enflasyon liginde şampiyonlar ligine sokanlar, Ek Bütçe Kanunu’na bahane yazarken, bari sebebi oldukları bu yıkım için milletten bir özür dileseydi.

3) Milletimizi perişan etme pahasına, yandaşların, beslemelerin, oligarkların arşa çıkmış borçlarını enflasyon canavarına yedirerek eritmeye çalışanlar, şimdi ilave harcama yapabilmek için TBMM’nin kapısını çalıp, yetki istiyor.”

Etiketler
Enflasyon