DİAYDER davasında tahliye kararı

DİAYDER davası 26-29 Temmuz 2022’ye ertelendi. Davanın sanıklarından Ekrem Baran’ın tutukluğunun devamına, Emin Aslan, Ali Fuat Hatip ve Hafif Tunç’un tahliyelerine karar verildi.

DİAYDER davasında tahliye kararı

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (DİAYDER) davası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava, 26-29 Temmuz 2022’ye ertelendi.

Duruşmaya, tutuklu dernek başkanı Ekrem Baran, Hafit Tunç, Ali Fuat Hatip ve Mehmet Emin Aslan, Silivri Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, duruşmada birçok tutuksuz mele ile avukatları hazır bulundu.

Davanın sanıklarından Ekrem Baran’ın tutukluğunun devamına, Emin Aslan, Ali Fuat Hatip ve Hafif Tunç’un tahliyelerine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı 26 Aralık 2021'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle (İBB) ilgili özel bir teftiş başlatıldığını açıklamıştı.

Bakanlık teftişin, "İBB'de işbaşı yaptırılan kişilerden bazılarının terör örgütleriyle bağlantılı olduğuna dair iddia, şikâyet ve tespitler ardından, konunun soruşturulması için başlatıldığını" belirtmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca 23 sanık hakkında hazırlanan 335 sayfalık iddianamede, İstanbul Şirinevler'de faaliyet gösteren DİAYDER'in, KCK sözleşmesinde "Azınlıklar ve İnanç Grupları Komitesi" adı altında örgütlenen ve terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın telkin ve yönlendirmeleriyle alternatif sözde "Kürt Diyanet İşleri" olarak kurulduğu öne sürülmüştü.

Etiketler
Tahliye Temmuz