Kılıçdaroğlu: Siyasetçi gelmesini nasıl biliyorsa, gitmesini de bilmek zorundadır

Kemal Kılıçdaroğlu, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıda "Siyasetçi iktidar olduğu zaman nasıl iktidar olduysa, gelmesini nasıl biliyorsa gitmesini de bilmek zorundadır." ifadeleriyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Siyasetçi gelmesini nasıl biliyorsa, gitmesini de bilmek zorundadır

GERÇEK GÜNDEM -

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı toplantıya katıldı.

Kılıçdaroğlu, toplantıda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik açtığı davalar hakkında da konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Dünya kadar dava açıldı. Hiçbirisi beni yıldıramaz. Hangi gerekçelerle açıldığını da gayet iyi biliyorum. Bütün o davaları kazanacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Türk Demokrasi Vakfı yeniden ayağa kalkmaya başladı. Bu tür vakıflara hepimizin ihtiyacı var. Demokrasimiz gelişmedi. Bir yüzyılı devrettik. O yüzyıl içerisinde büyük bedeller ödedik. Geçmişten ders çıkarmak, güzel bir gelecek inşa etmek zorundayız.

Medya o kadar ayrıştı ki siyaset kurumundaki ayrışmaya paralel olarak. İktidar sahiplerinin en çok ihtiyaç duyacakları şey özgür medyadır. Çağdaş demokrasilerde dördüncü güç de medyadır. Yargı konusunda çok ciddi sorunlarımız var. Yargının bağımsız olması lazım.

Siyasetçi iktidar olduğu zaman nasıl iktidar olduysa, gelmesini nasıl biliyorsa gitmesini de bilmek zorundadır. Geldiği gibi, halkın oylarıyla giderse, ardından hoş bir seda bırakırsa o demokrasi süratla gelişir. Aksi halde gelirsiniz iktidar olursunuz, iktidardan gitmemek için "Ben mutlaka yerimde kalacağım" dediğiniz andan itibaren demokrasi kan kaybetmeye başlıyor ve otoriter rejime doğru hep birlikte gidiyoruz.

Dünya kadar dava açıldı. Hiçbirisi beni yıldıramaz. Hangi gerekçelerle açıldığını da gayet iyi biliyorum. Bütün o davaları kazanacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz.

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu