Erdoğan'dan Yunanistan'a: Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de düzenlenen Efes-2022 Tatbikatı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'dan Yunanistan'a: Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen Efes-2022 Tatbikatı'nı izlemek için bölgeye geldi. Erdoğan'a tatbikatı izlerken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti. Erdoğan, burada konuşma yaptı.

Erdoğan, Yunanistan'a "Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet kararlıdır, bir şeyi söylerse lafının arkasında durur." ifadeleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"İNSANİ YARDIMDA DÜNYADA İLK SIRADA YER ALIYORUZ"

Bu tatbikata katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Düzensiz göçle mücadele gibi dünyanın en kritik sınamalarını sürdürüyor. Barışın istikrarın tesisi konusunda kimsenin inkar edemeyeceği gayeretler sarf ediyoruz. Milli gelirimize göre oranlandığında insani yardımda dünyada ilk sırada yer alıyoruz.

Kahraman ordumuz sınır güvenliğimizden, sınıt ötesi harekatlara, her alanda gösterdiği başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Dünyanın en tehlikeli terör örgütleriyle ettiğimiz mücadelelerde gösterdiğimiz başarının eşi benzeri yoktur.

"MÜTTEFİKLERİMİZİN TERCİHLERİNİ TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN YANA KULLANMAYACAĞINI UNUT EDİYORUZ"

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Pençe-Kilit harekatıyla sınırlarımızı güvenlik altına alma operasyonlarımızı sürdüyoruz. Ülkemizin sınırları dibinde, terör koridorlarına asla izin vermeyeceğimizi burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Müttefiklerimizin tercihlerini terör örgütlerinden yana kullanmayacağını umut ediyoruz.

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A TEPKİ

Tarih önünde bunun hesabını mutlaka verecektir. Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet kararlıdır, bir şeyi söylerse lafının arkasında durur.

Rusya Ukrayna savaşı, dünayda barışın ve istikrarın pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermiştir. Böyle kritik bir dönemde, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta ülkemizin haklarına ve çıkarlarına tevessül edilmesinden üzüntü duyuyoruz. Bazı Yunan siyasetçiler, gerçeklikten uzak söz ve eylemlerle gündem olmaya çalışıyorlar.

Halbuki bu tip konuların şımarıklık kaldırmayacağı ortadadır. Tarih önünde bunun hesabını verecektir. Doğu Akdeniz'de ülkemiz ana karasına ülkemize 2 km'den daha az, Meyis Adası için yetki talep etmesini uluslarası camianın takdirine bırakıyoruz. Yunanistan'ı gayriaskeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz.Sayın Miçotakis herhalde adalara turistik çıkarma yapıyor.

1999 ve 2006 yıllarında Anayasa İnsan Hakları Mahkemesinde mahkum edilen Yunanistan'a göz yumulduğu ortadadır.Türkiye Adalar'daki haklarından vazgeçmeyeceği gibi uluslararası haklarını savunmaktan da geri durmayacaktır.

Yetki alanlarımızda bize rağmen herahangi bir işlem yapılmasına izin vermedik vermeyeceğiz.

T

arihimizden ve medeniyetimizden kaynaklanan sorumluluklarımız var. Bu anlayışla kardeşlerimizin yanında yer aldık. Karabağ'da 30 yıldır süren işgal sona erdik.

Libya'da 5 asırlık köklü bağlarımız olan kardeşlerimizin güven ortamında yaşaması için gereken desteği veriyoruz. Ordumuz bugüne kadar yürüttüğü hiçbir operasyonda mazlumlara zarar vermeyerek safını belli etmiştir. Bu duygularlarla EFES-2022 tatbikatına katılan askerlerimize ve tüm dost ülkelerimizin askerlerine teşekkür ediyorum. Emeği geçen MSB ve Genelkurmayımızın mensuplarına şükranlarımı ifade ediyorum.

Etiketler
İzmir Silah Yunanistan