Anketler, kendisini 'Bu fakir' diyerek savunan Erdoğan'ı yalanlıyor; yurttaşa göre AKP zengin partisi

MetroPoll kurucusu Özer Sencar, Haziran 2021 araştırmasında yurttaşlara "AK Parti zenginlerin partisi mi yoksa yoksulların Partisi mi?” sorusunun sorulduğunu ve seçmenlerin yüzde 55'inin AKP'nin zenginlerin partisi olduğunu söylediğini aktardı.

Anketler, kendisini 'Bu fakir' diyerek savunan Erdoğan'ı yalanlıyor; yurttaşa göre AKP zengin partisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuç" ekonomi politikaları ile Merkez Bankası'nı yönlendirerek verdirdiği faiz indirimi kararları Eylül ayından bu yana Türkiye'ye enflasyon ve liranın değer kaybı olarak döndü.

Buna göre, enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 2,98 artarken, yıllık enflasyon yüzde 69,97'den yüzde 73,50'e yükseldi.

Öte yandan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kendisine ve partisine yönelik eleştirilere "Aslını inkâr eden haramzadeler her gün başka bir kılığa bürünebilir, başka dille konuşabilir. Kimse bizden böyle bir tavır, üslup, kişilik sergilememizi beklemesin. Bu fakir kendini bildi bileli böyledir. Değişmedi, değişmeyecektir" sözleriyle yanıt verdi.

YURTTAŞLARIN ÇOĞUNLUĞUNA GÖRE AKP ZENGİNLERİN PARTİSİ

Yurttaşların maaşları kısa sürede erirken geçinmek neredeyse imkansız hale geldi.

Ekonomik göstergelerdeki olumsuz gidişat sürerken Metropoll Araştırma'nın 2021 yılının Haziran ayı anketinde vatandaşlara "Sizce AK Parti, zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisi mi, yoksa yoksulların partisi mi?" diye soruldu.

Bu soruya katılan yurttaşların yüzde 55'lik kısım "Zenginlerin ve ayrıcalıklı kişilerin partisidir" yanıtını verdi.

"Yoksulların partisidir" diyenlerin oranı yüzde 31.9, "Fikrim yok" diyenlerin oranı ise yüzde 13.1'de kaldı.

MetroPoll kurucusu Özer Sencar yaptığı paylaşımda, "Haziran 2021 araştırmasında sorduğumuz "AK Parti zenginlerin partisi mi yoksa yoksulların Partisi mi?” sorusuna seçmenlerin yüzde 55 zenginlerin partisi olduğunu söylüyor" ifadeleriyle sonucu açıkladı.

Etiketler
Metro AK Parti