Kaftancıoğlu’nun partilileri sakinleştirmek için yaptığı hareket akla Türkan Saylan’ı getirdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Kaftancıoğlu, adliyede işlemleri yapılırken gerçekleştirdiği davranış ile akıllara Türkan Saylan'ı getirdi.

Kaftancıoğlu’nun partilileri sakinleştirmek için yaptığı hareket akla Türkan Saylan’ı getirdi

GERÇEK GÜNDEM -

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 2012’deki sosyal medya paylaşımlarına verilen hapis cezasının bir bölümünü onaylayarak, 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Edinilen bilgilere göre; İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği karar kesinleşti ve mahkeme kararı infaza gönderildi.

Adliyedeki infaz işlemlerinin bitmesinin ardından Kaftancıoğlu Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

Canan Kaftancıoğlu, Adliye'de görevli memurlara ve polislere gelen tepki üzerine eliyle durun işareti yaptı.

AKILLARA TÜRKAN SAYLAN'IN SEMBOLLEŞEN FOTOĞRAFINI GETİRDİ

Kaftancıoğlu'nun davranışı akıllara; ÇYDD'nin kurucusu olan, eğitim, sağlık ve daha birçok konuda büyük emeği geçen, yerel ve uluslararası sayısız başarılı çalışmaya imza atan 12 yıl önce kaybettiğimiz Prof. Dr. Türkan Saylan'ı getirdi.

Türkan Saylan, Ergenekon kumpasının 12. dalgası kapsamında kanser gördüğü sırada evi polis tarafından aranmıştı. Yurttaşlar, Saylan'ın evinin aranmasına tepki göstermişti. Saylan, yaptığı işaretle yurttaşların tepkilerini durdurmasını istemişti.

Kaftancıoğlu’nun partilileri sakinleştirmek için yaptığı hareket akla Türkan Saylan’ı getirdi - Resim : 2

Sembolleşen fotoğrafın çekildiği gün evi aranan Türkan Saylan kendisine destek olan yurttaşların polislere tepki göstermesini istememesi ve hukuk çaprısı yapması ile kendisini ve ÇYDD yöneticileri ile üyelerini kumpas mağduru edenlerin yanı sıra tüm Türkiye'ye örnek olmuştu.

Etiketler
İstanbul Canan Kaftancıoğlu Cezaevi Silivri