Sembolleşerek hafızalara kazınmıştı: Türkan Saylan'ın fotoğrafının öyküsünü Prof. Dr. Ayşe Yüksel anlattı...

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Türkan Saylan'ın kanser tedavisi gördüğü sıralarda Ergenekon kumpasında evinin arandığı gün sembolleşen fotoğrafının perde arkasında yaşananları Halk TV ekranlarında anlattı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Halk TV ekranlarında İpek Özbey'in sunduğu sadece soruyorum programının konuğu oldu.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel programda ÇYDD'nin çalışmalarını, öğrencilere sunduğu imkanları aktardı.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD'nin kurucusu olan, eğitim, sağlık ve daha birçok konuda büyük emeği geçen, yerel ve uluslararası sayısız başarılı çalışmaya imza atan 12 yıl önce kaybettiğimiz Prof. Dr. Türkan Saylan'ın sembolleşen fotoğrafının hikayesini anlattı.

Ergenekon kumpasının 12. dalgası kapsamında o dönemde kanser tedavisi gören ÇYDD Başkanı Türkan Saylan'ın da evi aranmıştı.

Sembolleşen fotoğrafın çekildiği gün evi aranan Türkan Saylan kendisine destek olan yurttaşların polislere tepki göstermesini istemememesi ve hukuk çaprısı yapması ile kendisini ve ÇYDD yöneticileri ile üyelerini kumpas mağduru edenlerin yanı sıra tüm Türkiye'ye örnek olmuştu.

Sembolleşerek hafızalara kazınmıştı: Türkan Saylan'ın fotoğrafının öyküsünü Prof. Dr. Ayşe Yüksel anlattı... - Resim : 1

Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Türkan Saylan'ın sembolleşen fotoğrafının çekilmesine giden süreçte yaşananları anlattı:

Bakırköy Tutukevi'ndeydim. Türkan Hocam çok hastaydı. Bakırköy Tutukevi'ne niye geldim diye değil ama "Ben buradayken Türkan Hoca'ya bir şey olursa diye çok korkuyordum.

Ve herkes uyuduktan sonra ben salon gibi bir yerdeki televizyonu açıp hep altyazıları okuyordum. Türkan Hoca ile ilgili kötü bir haber duymayayım diye istiyordum. Orada gördüm. Ben de şaşırdım daha önce hiç yapmadığı için "Acaba, Türkan Hocam ne demek istiyor?" dedim.

Tahliye olduktan sonra kendisine sormuştum. Dedi ki: "Ayşecim, kapının önü beni desteklemeye gelen çok sayıda insanla doluydu. İçerideki polislere bağırıyorlardı- kızıyorlardı. Ben de çıktım, susun, bağırmaya ara verin, onlar devletin memurları, görevlerini yapıyorlar"

Oysa onlar, FETÖ'nün memurlarıydı herhalde.

Etiketler
Halk TV Kanser Ergene