FETÖ'nün yarım bıraktığını tamamlıyorlar Balyoz davasında savcıdan ceza talebi

Balyoz Davası’nda savcı, 7 sanıklı Balyoz davasında esas hakkında mütalaasını verdi. Savcı, “Suç İçin Anlaşma" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Davanın avukatlarından Hüseyin Ersöz, "Tarih tekerrür ediyor" diye tepki gösterdi.

FETÖ'nün yarım bıraktığını tamamlıyorlar Balyoz davasında savcıdan ceza talebi

Bugün görülen FETÖ kumpası Balyoz Davası’nda savcı, “Yargıtay’ın Beraat Kararlarını Bozma İlamına uyulmasını” ve TCK’nın 316. Maddesi uyarınca, “Suç İçin Anlaşma" suçundan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 6 kişinin 3 yıldan 12 yıla kadar hapsini istedi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu Çetin Doğan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada tutuksuz 4 kişi ve avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcılık, Yargıtay'ın bozma ilamının usul ve yasaya uygun olması nedeniyle kabul edilmesini istedi.

Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ın "suç için anlaşma" suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını isteyen savcılık, yargılama aşamasında ölen Metin Yavuz Yalçın hakkındaki kamu davasının düşürülmesine karar verilmesi gerektiğini belirtti.

"TARİH TEKERRÜR EDİYOR"

Kumpas davalarının mağdur avukatlarından Hüseyin Ersöz, karara tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ersöz, "Tarih tekerrür ediyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında, Çetin Doğan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'a verilen beraat kararını bozmuştu.

Sanıkların eylemlerinin, "teşebbüs aşamasına ulaşmayan hazırlık hareketleri kapsamında değerlendirileceği" belirtilen gerekçede, seminer çalışmasındaki konuşma içerikleri, plan seminerinin hukuki dayanağı ile icra şekline ilişkin kurumsal belgeler dikkate alındığında, sanıkların fikir birliği içinde gerçekleşen eylemlerinin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 316. maddesinde düzenlenen "suç için anlaşma" suçunu oluşturduğu öne sürülmüştü.

“Çarşaf", "sakal", "suga" ve "oraj" kod adlı eylem planlarından oluştuğu savunulan "balyoz harekat planı" ile ilgili belge, CD ve ses kayıtlarına ilişkin dosyaların 30 Ocak 2010'da savcılığa FETÖ üyeliğinden yargılanan Mehmet Baransu tarafından bavulla teslim edilmesinin ardından yargı süreci başlamıştı. Kumpas sonrası 250'si tutuklu 365 sanık, Silivri Cezaevi içinde kurulan mahkemede yargılanmıştı.

Etiketler
FETÖ Savcı