TBMM'de CHP'den Canan Kaftancıoğlu kararına tepki: 'Bizleri durduramayacaksınız!'

CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan partisi adına TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay tarafından verilen karara tepki gösterdi.

TBMM'de CHP'den Canan Kaftancıoğlu kararına tepki: 'Bizleri durduramayacaksınız!'

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu'na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu. Kaftancıoğlu'nun, Terörle Mücadele Kanunu 7/2 "Örgüt propogandası yapma" suçundan beraat ettiği bildirildi.

Kaftancıoğlu'na verilen cezaların ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın'' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan çok sayıda CHP'li vekil Genel Kurul'dan ayrılarak Canan Kaftancıoğlu'na destek için yola çıktı.

CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan partisi adına TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada kararın siyasi olduğuna dikkat çekerek, "Alınan bu karar tamamen haksız hukuksuz bir karardır. Yargının bağımsız olmadığını gösteren bir karardır. Şuradan bir tek cümleyle şunu söylemek istiyorum: Yazıklar olsun! Ne zaman duracaksınız. Bizleri durduramayacaksınız. yarın bu yaptıklarınızı önünüze çıkacak..." diye konuştu.

Etiketler
TBMM Yargıtay İstanbul Canan Kaftancıoğlu