Süleyman Soylu'dan yine aynı tavır: İddia var, kanıt yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet ve İBB'yi hedef aldı. "İBB'de terör" ve "6'lı muhalefetin mutabakat metni büyükelçiye redakte edildi" iddiasını tekrarlayan Soylu, geçmişte olduğu gibi bugün de bir isim ve kanıt göstermedi.

Süleyman Soylu'dan yine aynı tavır: İddia var, kanıt yok

GERÇEK GÜNDEM - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV’de "Gökhan Gerçek ile Özel Röportaj" adlı programa katıldı.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, 6’lı muhalefet partilerinin mutabakat metnini gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı tekrarlayan Soylu, “6+2 masadaki toplantıdan sonra bu ülkenin ana muhalefet partisi genel başkanının talimatıyla partisindeki bir eski büyükelçi Avrupa Birliği üyeleri içindeki bir büyükelçiye redaksiyon ve değerlendirme maksatlı olarak göndermiştir” dedi.

İBB'Yİ DE HEDEF ALDI: "TERÖRLE İRTİBATLI KİŞİLER TESPİT EDİLDİ"

Programda CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de hedef alan Soylu, "Terör örgütüyle irtibatlı kişilerin olduğu tespit edildi" dedi.

Soylu bu iddiasını tekrarlarken önceki açıklamalarında olduğu gibi yine isim veremedi.

SOYLU'NUN İDDİALAR SİLSİLESİ: ORTAYA ATIYOR AMA İSİM VERMİYOR

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını duyurmuştu. Bakan Soylu, "Bu konu siyasi değil, bir güvenlik meselesi" demişti.

Bakanlık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve "PKK ile iltisaklı/irtibatlı" kişilerin Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) referansıyla İBB'ye yerleştirildiği yönündeki iddia ve tespitlerin yer aldığı iddianamenin de bahse konu özel teftişin kapsamında olduğunu öne sürmüştü. Konuyla ilgili açıklama yapan Soylu, “ByLock kullanıcısı bir çok kişinin işe alındığını belirledik. Dağda bulunmuş birçok kişi işe alınmış” demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Soylu’ya verdiği yanıtta “İçişleri Bakanlığı'nda oturan zat, 12 Aralık'ta TBMM'de açıklama yaptı. İBB'de 557 terörist olduğunu iddia etti. Her verisi yanlış olan bakana şunu hatırlatmak isterim; tam 2 hafta üstünden geçti. Bu 15 boyunca İçişleri Bakanlığı ne yaptı? Hiçbir şey duymadık yaptıklarıyla ilgili” ifadelerini kullanmıştı.

BÜYÜKELÇİ İDDİASI HAVADA KALMIŞTI

Soylu’nun sık sık iddialar ortaya atması ve isim vermemesi akıllara geçmişteki açıklamalarını getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6'lı muhalefet partilerinin mutabakat metni üzerine "büyükelçiler" iddiasını öne sürmüştü. Soylu, CHP, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisinin 28 Şubat'ta paylaştığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e ilişkin ortak metnin, yabancı büyükelçi tarafından redakte edildiğini öne sürmüştü.

Soylu, "Siz toplantı yaptığınız, bir mutabakat metni oluşturduğunuz süreci kendi yanınızdaki bir büyükelçiyi, bir Avrupa Birliği büyükelçisine gönderip de redakte ettiremezsiniz. Bir şifre daha verdim” diye konuşmuştu.

Soylu bu açıklamasına rağmen bir isim vermemişti. Soylu'ya tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise “Kara para akladığı iddia edilen ve yurt dışında arama kararı çıkartılan insanlarla odasında görüşen kişinin adı Süleyman Soylu'dur. O kişiyi devletin yapısı ile birlikte yurt dışına kaçırdığını bütçe komisyonunda itiraf eden kişi Süleyman Soylu'dur. Yakalanan tonlarca kokainin gerçek patronunu gizleyen ama o arada hiç bu işle alakası olmayan insanları yakalayıp cezaevine koyan Süleyman Soylu'dur. Süleyman Soylu fitne, fesat, iftira yoluyla Türkiye'de kargaşa yaratmak istiyor. Ne diyor 6'lı ittifakın ortak bildirisiyle ilgili? 'Bir büyükelçiye gitti, ondan yardım istedi.' falan. Buradan sesleniyorum, bu doğruysa gereğini yap. Uyuşturucu baronları, kara para aklayanlar, mafya liderleriyle ilgili gereğini yapmadın. Sana bu konuda güvenmiyorum ama bu konu gerçekten doğruysa gereğini yap” demişti.

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ KİM?

Suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker’in iddiaları üzerine Süleyman Soylu, dikkat çeken bir iddia ortaya atmıştı. Süleyman Soylu, Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi olduğunu öne sürmüştü. Soylu'nun bu konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, söz konusu isimle ilgili bilgi verdiği iddia edilmişti. Ancak İçişleri Bakanlığı kaynakları Bakan Soylu'nun savcılığa gittiği iddiasını doğrulamamıştı.

Ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katıldığı televizyon programlarında, "Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var" açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini ziyaret ederek bilgi verdiğini açıklamıştı.

Dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise "10 bin dolar maaş alan siyasetçi" tartışmasıyla ilgili “Kim hangi belgeyi verecekse adliyelerin kapısı açıktır. Yargı mensuplarının görevi suçla mücadele anlamında iddiaların üzerine gidip değerlendirmektir” demişti.

Tüm bu yaşananlarla birlikte Soylu, aradan aylar geçmesine rağmen o siyasetçinin kim olduğunu açıklamamıştı. Soylu, konu hakkında yöneltilen soruları ise yanıtsız bırakmıştı.

Etiketler
Süleyman Soylu Muhalefet