Kulis: Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal konuyu tatlıya bağladı

'Cumhurbaşkanı adayı kriterleri' paylaşımı sonrası gerginlik yaşadığı belirtilen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun konuyu tatlıya bağladığı öğrenildi.

Kulis: Ahmet Davutoğlu ve Gültekin Uysal konuyu tatlıya bağladı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın on gün önce kişisel Twitter hesabında yaptığı 'cumhurbaşkanı adayı kriterleri' paylaşımının, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu Gelecek Partisi'nde tepkiyle karşılandığı ileri sürülmüştü.

Uysal'ın söz konusu kriterleri şöyleydi:

"1) 20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak,
2) Seçilebilirlik,
3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi."

Gültekin, bu tweetin ardından "İfadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum. Kastettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır. Ortak bir yaşam inşaası için 6’lı masa etrafında biraraya gelmiş partiler/liderler değildir" diyerek sözlerine açıklık getirse de, özellikle iktidara yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarında '6'lı masada çatlak' yorumları yapıldı.

DAVUTOĞLU: KENDİSİ BİZİ KASTETMEDİĞİNİ AÇIKLADI, ARAMIZDA KONUŞURUZ

Davutoğlu ise gazetecilerin "Özür bekliyor musunuz?" sorusuna "Basın önünde herhangi bir tartışmaya girmek istemem, herhangi bir polemik olsun da istemem. Kendisi bizi ziyaret edecek, 24 Nisan'da da onun misafiri olacağız. O zaman yüz yüze, dostane bir şekilde, samimi ve açık yürekli bir şekilde burada kastedilen... Gerçi kendisi kamuoyuna da açıklama yaptı bizi kastetmediği yönünde. Bu konuda kendi aramızda bu meseleyi konuşuruz" yanıtını vermekle yetinmişti.

Gültekin ve Davutoğlu; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi genel başkanlarının 24 Nisan'da gerçekleştireceği görüşme öncesi bir araya geldi.

'GÜLTEKİN UYSAL DURUMU İZAH ETTİ, KONU TATLIYA BAĞLANDI'

Habertürk gazetesinden Mahir Kılıç'ın haberine göre Davutoğlu, 6'lı masa olarak bugüne gelinceye tüm paydaşların kadar büyük fedakarlıklarda bulunduğu ve kamuoyunda bir beklenti oluştuğunu kaydetti. Hem rahatsızlığını iletti hem de bu tweeti atmasının nedenini sordu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise durumu izah etti, kastını aşan bir ifade kullanmış olabileceğini belirtti.

Görüşmenin sonunda konunun tatlıya bağlandığı belirtildi.

Etiketler
Gültekin Uysal Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Demokrat Parti