BBP lideri Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu' açıklaması: 'Bütün yönleriyle aydınlatacağız'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 13 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü ile ilgili davalar hakkında konuştu.

BBP lideri Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu' açıklaması: 'Bütün yönleriyle aydınlatacağız'

Büyük Birlik Partisi (BBP), 2009 yılında Kahramanmaraş’ta helikopterin düşmesiyle hayatını kaybeden eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Ankara’da anma etkinliği düzenledi.

Partililerle birlikte Yazıcıoğlu’nun Ankara Tacettin Sultan Dergahı’ndaki mezarını ziyaret eden BBP Genel Başkanı Destici, daha sonra anma törenine katıldı.

ANKA'nın aktardıklarına göre, Yazıcıoğlu’na ait eski görüntülerden oluşan bir video gösteriminin yapıldığı törende konuşan Mustafa Destici, özetle şunları söyledi:

“Çok ağır şartları yaşadığımız 13 yılda, aslında en zor olan, onun hatırasına dair bir şeyler söylemekti. Yokluğuna ne ben ne de arkadaşlarım, bir an olsun alışmayı başaramadık. Camia olarak, yaşadığımız felaketin yaralarını sarmaya, camiamızı ayakta tutmaya çalışırken, diğer yandan büyük bir ciddiyet, titizlik ve kararlılıkla hukuki süreci takip ettik. BBP, konuyla ilgili açılan tüm soruşturma ve davalarda, resmi olarak, şehitlerimizin aileleriyle birlikte, taraf ve müdahildir. Hukukun, şüphelilerin elinde olduğu ve muhataplarınızın tümünün maske taktığı şartlarda bile mücadelemizden vazgeçmedik. Sabrımız tereddütlerimizden değil, her şeyin hukuk dairesi içinde, hukuk tarafından ve hukuka uygun yürümesini istediğimizdendir. Tekraren ifade etmek istiyorum: ‘Adalet ağır ilerler ama daima hedefine varır.’ Ve inşallah biz de o hedefe varması için gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Soruşturma dosyasına iki kere takipsizlik kararı verildi, bunların her ikisini de kaldırttık.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda üst dereceli memurlarla süren soruşturmada da takipsizlik kararı verildi. Orada da soruşturma tekrar başladı, yargılama yapıldı ve 9 kişiden 5’i de ceza aldı. Aynı şekilde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki hata, ihmal ve kusurla ilgili memur ya da memur dışındaki kişilere yapılan soruşturmada mahkemeye dönüştü. Ceza alanlar ve beraat edenler oldu. Şu anda Kahramanmaraş Ağır Ceza’da 19 şüphelinin yargılaması devam ediyor.

“YAŞADIĞIMIZ FELAKETİ BÜTÜN YÖNLERİYLE AYDINLATACAĞIZ”

Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ahirete dair hesapları mahfuz tutarak, bu dünyaya ait olan her hesabın gereğini yerine getireceğiz. Hiçbir arkadaşımız hiçbir şüphe duymasın. Yaşadığımız felaketi bütün yönleriyle aydınlatacağız. Daha önce de defalarca, kararlılıkla ifade ettim: ‘Hukukun, faillerin elinde olduğu’ ve ‘muhataplarımızın tümünün maske taktığı’ şartlarda bile mücadelemizden geri adım atmadık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın; hiçbir şeyi ahirete bırakmayacağız.”

BBP lideri Destici'den 'Muhsin Yazıcıoğlu' açıklaması: 'Bütün yönleriyle aydınlatacağız' - Resim : 1

ERDOĞAN: “RABBİM, MUHSİN YAZICIOĞLU KARDEŞİME RAHMETLİYLE MUAMELE ETSİN DİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da anma etkinliğine bir mesajı gönderdi. Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Şehadetinin 13’üncü seneyi devriyesinde Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimizi bir kez daha rahmetle, özlemle yâd ediyorum. Muhsin Yazıcıoğlu doğruluktan ayrılmayan, hak bildiği yolda tek başına kalsa bile yürümekten çekinmeyen, yüreği daima ülkesi ve milleti için çarpan yiğit, mert, karakter abidesi bir kardeşimizdi. Muhsin kardeşim, siyasi hayatı boyunca samimiyeti, cesareti ve milli irade için verdiği kararlı mücadelenin yanı sıra darbecilere karşı sergilediği dik ve tavizsiz duruşuyla da milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Şehadetinin üzerinden geçen 13 yıla rağmen milletimizin Muhsin Yazıcıoğlu’nu hep minnet duygularıyla hatırlamasını, O’na karşı duyulan sevgi ve teveccühün işaretleri olarak görüyorum. Rabbim, Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime rahmetliyle, merhametiyle muamele etsin diyorum. Başta kurucusu olduğu Büyük Birlik Partisi olmak üzere tüm dava arkadaşlarına, ailesine ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle vatanımız, bayrağımız, ezanımız ve İlayı Kelimetullâh uğrunda can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor, sizleri ve programa iştirak eden tüm vatandaşlarımı muhabbetle selamlıyorum."

Etiketler
Muhsin Yazıcıoğlu Mustafa Destici Büyük Birlik Partisi Aydın