CHP'li Zeynel Emre: Saray iktidarının keyfi yerinde, vatandaşın cebi yanıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İstanbul'da yurttaşların ekonomik sorunlarını dinledi. Zeynel Emre, zamların geri alınması talebini yineledi.

CHP'li Zeynel Emre: Saray iktidarının keyfi yerinde, vatandaşın cebi yanıyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep, enflasyon sonuç' ekonomi modelindeki ısrarı ve Merkez Bankası'nın Erdoğan'ın talepleri doğrultusunda faiz indirimleri gerçekleştirmesi dolar başta olmak üzere Türk Lirası'nın dövizler karşısında değer kaybetmesine neden oldu.

ENFLASYON

Merkez Bankası'nın 4 ayda 500 baz puan faiz indirimi gerçekleştirmesiyle eylülde 8,30 seviyelerinde bulunan dolar/TL, aralık ayına gelindiğinde 18 lira seviyesini gördü. Yapılan müdahaleler doların ateşini ancak 13-14 lira seviyesine kadar düşürdü.

Yanlış ekonomi politikaları ve dolar kurunun artışıyla ortaya çıkan maliyetlerdeki yüksek artış gündelik hayata durdurulamayan enflasyon olarak yansıdı.

ELEKTRİK ZAMMI

yeni yılla birlikte doğalgaza yüze 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 150 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise fiyatlandırma yüzde 125 arttı.

Hayat pahalılığı, milyonlarca kişinin tepkisine neden olurken ana muhalefet partisi İstanbul'da sokağa çıktı.

CHP SOKAĞA ÇIKTI

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İstanbul'da yurttaşların sorunlarını dinledi.

Sosyal medyada açıklama yapan Zeynel Emre, "Saray iktidarının keyfi yerinde, alım gücü her gün düşen vatandaşın cebi yanıyor. Faturalara gelen fahiş zamları protesto etmek için eş zamanlı basın açıklaması düzenledik, ardından esnafımızı ziyaret ettik. Tepki ve talep ortak. #Geçinemiyoruz #ZamlarGeriAlınsın" ifadelerini kullandı.

Zeynel Emre, esnafların elektrik faturaları nedeniyle yaşadıkları sorunları Bakırköy sokaklarında dinledi.

Bakırköy CHP ilçe teşkılatı ile esnafları ziyaret eden Zeynel Emre'ye yurttaşlar zamların geri alınması gerektiği yönünde taleplerini ilettiler.

Etiketler
Zeynel Emre İstanbul Milletvekili Saray