CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı: Isparta Belediyesi, aşevine su vermedi; bu anlayışa yazıklar olsun

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta Belediyesi'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mobil aşevine su vermediğini açıkladı.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı: Isparta Belediyesi, aşevine su vermedi; bu anlayışa yazıklar olsun

3 Şubat tarihinde meydana gelen kar yağışı ile birlikte Isparta'nın büyük bir bölümünde elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti kimi bölgelerde yaklaşık 4 gün sürdü.

Elektriksiz kalan köylerden 7 tanesinin sorunu ise ancak dün giderilebildi. Isparta'da yaşanan tartışmalar sürerken Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Isparta’ya gönderilen Mobil Aşevi’ne AKP'li Isparta Belediyesi'nin su vermediği iddia edildi.

"YAZIKLAR OLSUN"

Gazeteci Bora Tüfekli'nin haberine göre; Isparta Belediyesi’ni, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Isparta’ya gönderilen Mobil Aşevi’ne su vermemekle suçlayan CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, tepkisini “Yazıklar olsun” diyerek gösterdi.

Başkan Halıcı, Mobil Aşevi’nin ihtiyacı olan suyun Gönen Belediyesi taafından karşılandığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen ve 10 bin kişiye yemek çıkarma kapasitesine sahip mobil aşevinin su ihtiyacının Isparta Belediyesi tarafından karşılanmadığını ileri süren CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta Belediyesi'ne ateş püskürdü.

Partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme getiren Halıcı, “İki gündür Antalya Büyükşehir Belediyesi Aşevi Tırı Isparta’daydı. Bu tır sayesinde Isparta’da vatandaşlarımıza sıcak yemek ve sıcak çorba dağıtıldı.

Mobil Aşevi için su ihtiyacı doğdu. Isparta Belediyesi ile iletişime geçerek itfaiye aracı ile su takviyesi istedik. Talebimize önce tamam denildi. Ancak, aradan geçen saatlere rağmen su ihtiyacı karşılanmadı. Tekrar aradığımızda ise itfaiyenin yoğun işleri olduğunu ve su tedariği yapayacaklarını söylediler” dedi.

Bunun üzerine ihtiyaç olan suyu Isparta’ya 24 kilometre uzaklıktaki Gönen Belediyesi’nden tedarik ettiklerini anlatan Başkan Halıcı, “Gönen Belediye Başkanı, Osman Kesmen’in yardımıyla Gönen’den temiz suyu itfaiye aracı ile temin ettik. Aracımıza su basıldı ve kimseyi mağdur etmeden çalışmalarımıza devam ettik” diye konuştu.

Isparta Belediyesi’ne “Bu mu sizin çalışma anlayışınız? Bu mu sizin dayanışma anlayışınız?” diye seslenen Halıcı, “Bu Mobil Aşevi 10 bin kişiye sıcak yemek veren bir organizasyon. Bu millete, Ispartalılara bir suyu çok mu gördünüz? Bu anlayışa yazıklar olsun diyorum. Daha ilk günden yardım taleplerimizi kabul etmediniz” dedi.

Etiketler
Antalya Isparta