Üçüncü ittifak için görüşmeler mi yapılıyor? Ali Babacan'dan iddialara net yanıt

Kılıçdaroğlu ile görüşen Ali Babacan üçüncü ittifak için çalışmalar yapıldığı iddiaları üzerine soruları yanıtladı. Babacan, "Bizim üçüncü ittifakla ilgili herhangi bir görüşmemiz yok, çalışmamız da yok." dedi.

Üçüncü ittifak için görüşmeler mi yapılıyor? Ali Babacan'dan iddialara net yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ı ziyaret etti. İki lider, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi.

Babacan, basın mensuplarının soruları üzerine üçüncü ittifak çalışmaları iddiaları üzerine konuştu. Babacan, "Demokrasinin özgürlükler içerisinde değerlendirilmesi gereken husustur. Bizim üçüncü ittifakla ilgili herhangi bir görüşmemiz yok, çalışmamız da yok." dedi.

Ali Babacan'ın açıklamaları şöyle oldu:

"HER ALANDA SIKINTILAR BÜYÜYOR"

Ülkemizin çok çok yoğun bir gündemi var. Her alanda sorunlar var. Bu sorunların hepsi büyüyor. Son dönemde de çözüm üretilen bir sorun maalesef yok. Her alanda sıkıntılar büyüyor. Şu anda ülkeyi yönetenlerin artık bu ülkenin sorunlarına çare, çözüm üretme kapasitesi kalmadı.

Böyle bir dönemde Türkiye'nin bu büyük potansiyelini açığa çıkaracak ve bu ülkenin demokraside de ekonomide de hak ettiği yere gelmesini sağlayacak büyük bir değişime ihtiyaç var. Bu değişimin en önemli alanlarından bir tanesi sistem.

"TÜRKİYE'NİN SİYASİ TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA"

İkili bazda başlayan daha sonra 6 partinin masasında yer aldığı ve 6 partinin beraberce üzerinde çalıştığı ve mutabakat oluşturmasından çok mutlu olduk. Türkiye'nin siyaset tarihinde çok önemli bir noktadır bu.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM ÇALIŞMALARI

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle alakalı detaylı bir çalışmanın 6 siyasi partinin mutabakatıyla belli bir noktaya getirilmesi son derece önemli bir başarıdır. Bundan sonraki süreçte bunun uygulanmasıyla alakalı konuları yine beraberce çalışmaya başlamamız gerekecek.

İlk seçimle parlamenter sisteme geçiş arasındaki sürecin yol haritası. Geçiş süreciyle ilgili de yine 6 partinin beraberce çalışacağı sürecin başlatılmasının önemli olacağı konusunda görüş birliğine vardır. Önümüzdeki süreçte, süreç nasıl işleyecek adım adım bunun takibini yapacağız.

Bununki görüşme gündemimizde ülkemizin sıkıntıları, bu sıkıntılı ortamdan çıkış, güçlendirilmiş parlamenter sistem ve geçiş sürecinin yol haritası vardı. Bu şekilde güzel, oldukça verimli bir görüşmeyi gerçekleştirmiş olduk.

DOĞAL GAZ KRİZİ

Doğal gaz depoları varken, kışa girerken, bu depoların tam kapasite kullanılmamış olması affedilebilir bir hata değil. Şu andaki sistemin yürümediğinin bir örneği daha. Stratejik depolar çok önemlidir. Eğer kışın ortasında elimizdeki doğalgaz depoları tam kapasite kullanılmamış şekilde kışa girdiysek yönetim zaifiyetidir.

Yanlış zamanda yanlış iş yapmanın bedelini tüm toplum ödüyor. Vatandaşlarımız şu anda sadece sabrediyor seçim günü gelecek diye. Vatandaşlarımızda şu an pasif bir haykırış varsa bunun sebebi bir gün seçim sandığının insanların önüne geleceği beklentisi.

RTÜK'ÜN TELE1 VE FOX TV'YE VERDİĞİ CEZA

RTÜK yoluyla televizyon kanallarına verilen önemli bir kısmı aslında hükümetin elindeki denetim sopasını kendi çizgisinde yayın yapmayan kanalları yola getirme çabası olarak görüyorum. Normalde bağımsız işlemesi gereken RTÜK, sadece kararlarla işlemiyor direkt telefon ediliyor. Sorunların çözülmesi basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ile başlar.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK İDDİALARI

Bu her siyasi partinin kendi hür, bağımsız kararıdır. Demokrasinin özgürlükler içerisinde değerlendirilmesi gereken husustur. Bizim üçüncü ittifakla ilgili herhangi bir görüşmemiz yok, çalışmamız da yok.

KÜRTÇE SEÇMELİ DERS

Bu topraklarda en çok kullanılan ikinci dilin böyle vesilelerle gündeme gelmesine üzülüyoruz. Normal işleyen demokraside bunların konu bile olmaması lazım. Biz daha önce yaptığımız açıklamalarla bu konudaki duruşumuzu çok açık ve net ifade ettik.

Etiketler
Ali Babacan