HDP Eş Genel Başkanı Sancar: İktidar, İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini de gasp etme yoklamaları yapıyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başlatılan 'teftişle' ilgili olarak "İktidar, İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini de gasp etme yoklamaları yapıyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: İktidar, İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini de gasp etme yoklamaları yapıyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında gündemde yer alan konulara dair açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’ gerekçesiyle başlatılan ve kamuoyunca 'siyasi sebeplere' dayandırılan teftişle ilgili konuşan Sancar, şunları söyledi:

"İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini gasp etme yoklamalarını yapmaktadırlar. Eğer, hatırlatmak istemem ama, bu ülkede ilk belediyeye kayyum atandığında tereddütsüz bir şekilde ortak irade konabilseydi ne iktidar kayyum operasyonları düzenleyebilirdi ne de kirli oyunlarına başvurabilirdi.

'ACI GERÇEKLE SAMİMİ BİR YÜZLEŞME GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ'

O gün yapmadığımızı bugün yapalım. Geciktik, ama ortak bir zaafın olduğunu da kabul etmek zorundayız. Bu acı gerçekle samimi bir yüzleşme gerçekleştirebilsek, yani ilk kayyum atandığında kuvvetli bir irade ortaya konamadığı, bunun da bugünkü gelişmelerin önünü açtığı gerçeğiyle yüzleşirsek, onu telafi edecek yolları daha kolay yaratırız."

'HALKIN MUTFAĞINA, TENCERESİNE DARBE YAPAN BİR İKTİDAR VAR'

Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep, enflasyon netice' şeklindeki teziyle uygulamaya konan 'yeni ekonomi modelini' ve beraberinde getirdiği hayat pahalılığını da eleştirdi.

"Ekonomik krizi sözü artık yaşananları açıklamaya yetmiyor. Ortada çöküş var, yaşam mücadelesi var" diyen Sancar, şunları kaydetti:

"Daha zamlı maaşlar halkın cebine yansımadan iktidar zamlar ve operasyonlar çöktü. Vermeden alıyorlar, aldıklarıyla da yetinmiyorlar cepte kalanları da gasp etmeye çalışıyorlar.Halkın mutfağına, tenceresine, sofrasına darbe yapan bir iktidarla karşı karşıyayız."

'BAHÇELİ KÜRT HALKINA NE VERDİ?'

Sancar, Diyarbakır’da valilik ve kayyım yönetimindeki büyükşehir belediyesi tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına hatıra ormanı hazırlanmasına sert sözlerle tepki gösterdi. “Bahçeli Kürt halkına ne verdi? Her gün Kürt halkına hakaret eden, nefreti körükleyen söylemden başka ne yaptı” ifadelerini kullandı.

Etiketler
İstanbul HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mithat Sancar