Gültekin Uysal: 'Erken seçim yok' deseler de zamanından önce seçim yapılacağı açık

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yeni yıl için bir yazı kaleme aldı. Bu yılın gündeminin ekonomi temelinde erken seçim olacağını kaydetti.

Gültekin Uysal: 'Erken seçim yok' deseler de zamanından önce seçim yapılacağı açık

"Engels 'Hiçbir şeyin biraz fazlası demek olan bir küçük şey' olarak niteliyor asgari ücreti ve bu açıdan bakarsak asgari ücretli 'hiçbir şeyin biraz fazlası' ile yaşamaya mahkûm ediliyor." sözleriyle yazısına başlayan Uysal, yeni yıl için kaleme aldığı yazısında Türk halkını bu yıl nelerin beklediğini aktardı.

Uysal, yılın ilk gününden itibaren uygulamaya konulan zamları eleştirdi ve "Bir hafta önce biz de olağan biçimde, yani alışkanlıklar üzere karşıladık yeni yılı ve fakat ciddi bir farkla. Farkı da sadece biz hissetmedik; dar bir zümre dışında ülkede yaşayan herkes hissetti. Daha zor, daha sıkıntılı, daha sorunlu bir yıl geldi." diye yazdı.

İktidarın ekonomik refahı sağlayacağını iddia ederek uyguladığı yeni ekonomi modelini de eleştiren Uysal, "Bugün iktisat bilimine, ekonominin genel ilke ve işleyişine aykırı bir modeli uygulamaya çalışan, dün fiyatlar genel düzeyine zabıta ile, bugün döviz kurlarına sopa ile müdahale eden iktidarın hatalarının maliyetini, faturasını vatandaşa daha fazla yansıttığı bir yeni yıl. Henüz küresel kapital sistemin mevcut sorunları dahi yansımadan yaşadığımız ekonomik kriz düşünülünce, bu yıl dünyada öngörülen gelişmelerle neler yaşayabileceğimiz ortada. Makro düzeyde tartışmaya da aslında hiç lüzum yok, çünkü sıkıntıyı daha net anlamak için vatandaşın haline bakmak, bir illüzyon kurumu haline gelen TÜİK’in dahi verileri ile enflasyonun geldiği yeri görmek yeterli." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin temel ücret haline geldiğini vurgulayan Uysal, "Bugün Türkiye’de 10 milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. 3 milyon 400 bin işçi asgari ücretin altında bir ücretle, 1 milyon 7 yüz bin işçi ise bin 500 liradan daha az ücretle çalışıyor. Toplam istihdamın 26 milyon 952 bin kişi olduğunu düşünürsek asgari ücretin kademeli olarak nasıl “temel ücret” haline geldiğini görüyoruz. Asgari ücretin asgari bir yaşam imkânı sunduğu, ihtiyaçları dahi karşılamadığı bir iklimde daha büyük bir bela ise enflasyon! Yıllardır AKP Genel Başkanı ve ekonomi kurmaylarını “memnun etme” merci haline gelmiş, sair kurumlar gibi propaganda aracına dönüşmüş TÜİK’in “manipüle” edilmiş rakamları dahi sorunu ortaya koyuyor. Her gün gelen ancak iktidara yakın basın yayın kuruluşları tarafından “değerleme” olarak adlandırılan zamlar katlanılmaz hale gelmiş vaziyette. İşin kötüsü devam edecek gibi görünüyor. Gelen gideni aratacak zaar!" diye yazdı.

Bu yıl ekonomi gündemi dışında erken seçimin de konuşulacağını söyleyen Uysal, şunları kaydetti:

İktidar, geçmişte yaşadığı fukaralığın acısını milletin servetine göz dikerek çıkarmaya çalışan bir kadronun elinde ve şüphesiz artık zenginler. Yoksulları da dikkate almıyorlar. Dikkate aldıkları tek şey, tek bir kişinin bugün ve yarın için güvenliği. Bunun için hırçınlar ve en iyi defansın, ofansif davranarak gerçekleşeceğini düşünüyorlar. Saldırganlar. Kendileri “bir erken seçim yok” deseler de zamanından önce seçim yapılacağı açık. Zaten bugün “dövize endeksli mevduat” diyerek başlattıkları ve havuç-sopa taktiği ile başarı göstermesi beklenen model de seçim temelli. Hülasa bu yıl gündem, ekonomi temelli bir seçim telaşı olacak.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Demokrat Parti Erken Seçim Gültekin Uysal Seçim