Bahçeli’den Türkeş ailesine üstü kapalı tehdit: "Hoşgörü dönemi bimiştir Alparslan Türkeş, MHP’dir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş ailesine üstü kapalı bir tehditte bulunarak, "Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır" dedi.

Bahçeli’den Türkeş ailesine üstü kapalı tehdit: "Hoşgörü dönemi bimiştir Alparslan Türkeş, MHP’dir"

Ankara'da MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in 104. doğum günü için Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen törende yaşanan saldırının ardından taraflardan gelen açıklamalara da her geçen gün yenisi ekleniyor.

Saldırı sonrasında Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş Vakfı'ndan ilk günden beri rahatsız olduğunu söylerken; Bahçeli yeni kurulacak Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın başkanı olacağını duyurdu.

Yeni vakfa dair Gerçek Gündem’e konuşan Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş ise, "Bahçeli’nin kurduğu vakıf hayırlı uğurlu olsun. Ailesi tarafından, tüzel kişiliğinin yaşatılması amacıyla kurulan vakfa 25 yıldır kendisi, çok geniş imkanları olduğu halde ne katkı sağladı ki kurduğu vakfa ne katkıda bulunacak? Alparslan Türkeş’in ismini istismar etmekten başka bir şey olmayacak. Yaşananları ülkücülerin takdirine bırakıyorum" dedi.

'HOŞGÖRÜ DÖNEMİ KAPANDI, TÜRKEŞ MHP'DİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni bir açıklama yaparak 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın kurulduğunu duyurdu ve bunu 'tarihi bir adım' olarak nitelendirdi.

Bahçeli aynı açıklamasında Türkeş ailesine de üstü kapalı bir tehditte bulundu. "Bu aşamada hoşgörü dönemi kapanmıştır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bundan böyle gaye ve gerekçesi ne olursa olsun Merhum Türkeş Bey’in istismarına müsaade edilmeyecektir. Alparslan Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Bu tarihi gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir.

'YANLIŞA DÜŞENLER SONUÇLARINA KATLANACAKTIR'

Bahçeli, söz konusu paylaşımlarını şöyle devam ettirdi:

"Onun siyasi mirası ve fikri sahibi Milliyetçi Hareket Partisi’dir, sevdalıları ülkücüler ve milli gönüllerdir. Ülkücünün yeri orası, burası değil, kuşkusuz Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Merhum Başbuğumuz üzerinden nifak mevziisi kazmak isteyenlere fırsat verilmeyecektir.

Türkeş soyadını kullanıp zillet değirmenine su taşıyanlara Milliyetçi-Ülkücü Hareket göz yummayacaktır. Hatıralarımızı, hüviyetimizi, haysiyetli mazimizi çarpıtan menfaatperestlere tepkisiz kalınmayacaktır. Bizden söylemesi, yanlışa düşenler sonuçlarına katlanacaktır.

Bu vesileyle, 'Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'nın hayırlı olmasını diliyor, Kurucular Kurulumuzla Mütevelli Heyetimiz içinde görev alan dava arkadaşlarıma başarılar temenni ediyorum. Merhum Başbuğumuzu ve aziz şehitlerimizi de rahmetle, hürmetle anıyorum."

Etiketler
Alparslan Türkeş MHP Devlet Bahçeli Tehdit