Türkeş ailesinden Bahçeli’ye: 25 yıldır Türkeş ailesinin kurduğu vakfa ne katkı sağladı ki, kurduğu vakfa ne katkıda bulunacak?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yeni bir Alparslan Türkeş vakfı kurulacağını açıklamasına Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş tepki gösterdi: “25 yıldır Türkeş ailesinin kurduğu vakfa ne katkı sağladı ki, kurduğu vakfa ne katkıda bulunacak?”

Türkeş ailesinden Bahçeli’ye: 25 yıldır Türkeş ailesinin kurduğu vakfa ne katkı sağladı ki, kurduğu vakfa ne katkıda bulunacak?

GERÇEK GÜNDEM- FIRAT FISTIK/ Geçtiğimiz hafta Ankara'da Alparslan Türkeş Vakfı tarafından düzenlenen anmada MHP üyesi olduğu iddia edilen kişiler polisin önlemlerine rağmen salona girmiş ve etkinliği düzenleyenlere saldırmıştı. Saldırıya uğrayanlar arasında hem vakıf yöneticileri hem de konuşmacılar vardı.

Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu işaret ederek, "Bu saldırı İçişleri Bakanınının himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var; oradaki tablodan çıkarılan bir sonuç. Sayın Bahçeli'nin bu MHP il başkanını anında görevden alması gerekirdi. Ve hala bu saldırıyı yapanlar hakkında hiçbir soruşturma başlatılmaması, yargıya başvurulmaması bunu gösteriyor" demişti.

VAKIF BİNASI BASILMIŞTI

Geçtiğimiz gün MHP’liler, anmadan sonra bu kez de vakıf merkezini bastı. MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un da aralarında olduğu kalabalık vakıftakileri tehdit etti. Baştuğ, vakıftakileri, “Ülkücülerin nefesi arkanızda. Sizi uyardım bir daha da uyarmayacağım” diye tehdit etmişti: ''Rahmetli Başbuğumuzun ismini CHP'ye, Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız. Sizi buraya uyarmaya geldim. Ya adam gibi vakıfla ilgili çalışmaları yürütürsünüz ya da nefesimiz ensenizde. Sizi bundan sonra uyarmayacağım. Büyükşehir sizi kullanarak camiamız üzerinde oyun oynamaya çalışıyor. Yaptırmayacağız. CHP'nin belediyesinin arabası ne geziyor burada. Ülkücülerin nefesi arkanızda. Sizi uyardım bir daha da uyarmayacağım.”

Bu tehdidi Gerçek Gündem’e değerlendiren Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş, "Soruyorum size bu saldırı iktidara yakın bir vakfa yapılsa, mesela TÜRGEV’e yapılsaydı ne yaparlardı? Dün etkinliğe saldıranlar bugün haneye tecavüzde bulunuyor, direkt vakfa saldırıyor" dedikten sonra iktidarın saldırıları teşvik ettiği veya desteklediği vurgusunda bulundu.

Kutalmış Türkeş, "Saldırganlara hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Gözaltına alınmadılar, ifade vermediler. Neden bilmiyoruz. Demek ki buna güveniyorlar. O zaman herkes gitsin işini böyle çözsün demek” açıklamasını yapmıştı.


BAHÇELİ: YENİ VAKFIN BAŞKANI BEN OLACAĞIM

Bu gelişmeler üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı açıklamada Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı adıyla bir vakıf kurulacağını belirtmişti. Yalçın, “Ülkücü Hareketi, bundan böyle hiç kimse istismar edemeyecektir. Bunu yapan ailesi de olsa, Alparslan Türkeş adının ve geride bıraktığı kutlu mirasın sinsi amaçlar için kullanmasına müsaade edilmeyecektir” demişti.

Konu MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de soruldu. Bahçeli, Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı'na ilişkin soru üzerine, “Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı Başkanı ben olacağım. Hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

'ALPARSLAN TÜRKEŞ İSMİ İSTİSMAR EDİLECEK'

Yeni vakfa dair Gerçek Gündem’e konuşan Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, "Bahçeli’nin kurduğu vakıf hayırlı uğurlu olsun. Ailesi tarafından, tüzel kişiliğinin yaşatılması amacıyla kurulan vakfa 25 yıldır kendisi, çok geniş imkanları olduğu halde ne katkı sağladı ki kurduğu vakfa ne katkıda bulunacak? Alparslan Türkeş’in ismini istismar etmekten başka bir şey olmayacak. Yaşananları ülkücülerin takdirine bırakıyorum" dedi.

Etiketler
Alparslan Türkeş MHP Devlet Bahçeli