CHP anketindeki ikinci soru: İstediğiniz aday olmasa da oy verir misiniz?

Posta gazetesi yazarı Murat Çelik, CHP içindeki ankette katılımcılara yöneltilen ikinci sorunun "Tercih ettiniz aday dışında biri belirlense de oy verir misiniz?" olduğunu söyledi. Yüzde 99 oranında "Evet" yanıtının verildiğini aktardı.

CHP anketindeki ikinci soru: İstediğiniz aday olmasa da oy verir misiniz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağını sıklıkla yinelese de, Türk lirasındaki değer kaybıyla beraber daha da artan hayat pahalılığı ve diğer alanlarda yaşanan sorunlar muhalefetin adayının kim olacağına dair tartışmaları gündemde tutuyor.

Özellikle son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi bir adım daha öne çıkıyor. Öyle ki konu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda başlayan bütçe görüşmelerinde de gündeme geldi.

Çok sayıda sataşma yaşanan görüşmelerde AKP vekillerin en çok sorduğu soru, Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağıydı.

'HERKES 'MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI KİM OLACAK?' SORUSUNA YANIT ARIYOR'

Posta gazetesi yazarı Murat Çelik bugünkü yazısında CHP içinde yapılan anketleri gündeme getirdi.

İktidarın seçimlerin Haziran 2023’te yapılacağını söylediğini belirten Çelik, "Türkiye gibi bir ülkede, siyasette çok uzun süre bu. Ancak buna rağmen herkes 'Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' sorusuna yanıt arıyor" diyerek bu soruya Millet İttifakı cephesinde de yanıt arandığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık sinyali verdiğini ileri süren Çelik, anketlerdeyse İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerinin öne çıktığını ifade etti.

Çelik, 'Aday anketindeki ikinci soru' başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Aldığım bilgiye göre CHP, bu anketlerde ikinci bir soru daha soruyormuş: 'Sizin tercih ettiğiniz kişi dışında bir aday belirlerse, yine de Millet İttifakı’nın adayına oy verir misiniz?'

'SADECE BENİM İSTEDİĞİM ADAY OLMASI HALİNDE OY VERİRİM' DİYENLERİN ORANI YÜZDE 1

Soru bu. Gelen sonuçlarda bu soruya 'Hayır, sadece benim istediğim aday olması hâlinde oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 1 (bir) seviyesinde kalıyormuş. Yani yüzde 99, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin üzerinde uzlaşacağı adaya oy vereceğini söylüyormuş.

Somutlaştıralım... CHP’nin araştırmalarına göre; İmamoğlu ya da Yavaş’ı aday görmek isteyenlerin büyük kısmı, hatta neredeyse tümü, 'Ortak aday Kılıçdaroğlu olursa, ona da oy veririm' diyormuş."

Etiketler
Posta Gazetesi