HDP'li Beştaş'tan faiz kararı tepkisi: Dün kararı verilmiş, bugün ilan edildi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 15'e çekmesine ilişkin “Dün kararı verilmiş, bugün ilan edildi" tepkisi gösterdi.

HDP'li Beştaş'tan faiz kararı tepkisi: Dün kararı verilmiş, bugün ilan edildi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Beştaş'ın gündeminde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz kararı vardı. Kararın dünkü AKP Grup toplantısında sufle olarak verildiğini söyleyen Beştaş, "Ekonomide en karanlık senaryonun yazarı Erdoğan’dır" dedi.

Merkez Bankası'nın Saray'dan bağımsız hareket etmediğini söyleyen Beştaş, "Dün kararı verilmiş, bugün ilan edildi. Ekonominin kitabını yazan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ekonomiyi nasıl esir aldım’ alt başlığını bugün okumuş olduk. Merkez Bankası, bir kez daha 'Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyim' lafını ilan etmiş oldu" diye konuştu.

'MERKEZ BANKASI ORTA OYUNU OYNADI'

Merkez Bankası'na, "İktidar gidecek ama sizler orada kalacaksınız. Hesabını vermek durumundasınız" diye seslenen Beştaş, şöyle konuştu:

"Merkez Bankası bir orta oyunu oynadı, biz de izledik. Halbuki bunun kararı AKP grup toplantısında sufle olarak verildi. Bunun daha önce de açıklandığını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok."

CAHİT ÖZKAN'A YANIT: HAYRETLE İZLEDİK

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın çok tartışılan, "Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu?" ifadelerine yanıt veren Beştaş, "Hayretle izledik. Japonya’yı herhalde bilmiyor. Dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahip. Kişi başı milli gelir 20 bin dolar seviyesine gelsin, Türkiye’de de kimse doları merak etmeyecektir" dedi.

'EN KARANLIK SENARYONUN YAZARI ERDOĞAN'DIR'

"Ekonomide en karanlık senaryonun yazarı Erdoğan’dır" diyen Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"'Faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ diyor, bunun tersi doğrudur. Bu ara kendisinin oy oranı düşünce her gördüğü sayıyı düşürmeye çalışıyor. ‘50 artı 1’i düşürelim, faizi düşürelim…’

AKP Genel Başkanı’nın bu ülkeyi yönetemediğini, bu sistem krizinin büyüdüğünü, tek adamın hayatın her alanına kadar mutsuzluğa mahkum ettiği yaşıyoruz. Doların düşmesi, enflasyonun düşmesinin tek çözümü var, bu iktidarın gitmesi.

'MERKEZ BANKASI İLE HELALLEŞMEYECEĞİZ YÜZLEŞECEĞİZ'

Biz Merkez Bankası ile helalleşmeyeceğiz, yüzleşeceğiz. Bahçeli ve Erdoğan görüşmesinden de söylemek istiyorum. Bunu başkalarına yüklemeye kalkmasınlar sorun kendilerinindir."

'

Etiketler
Meral Danış Beştaş Faiz HDP Merkez Bankası