LGBTİ+ açıklamasının çarpıtıldığını öne süren AKP'li Özhaseki, nefret söylemine devam etti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Geleneklerimize, göreneklerimize, inanç değerlerimize aykırı olarak tercihen yapılan ve aile kurumumuzu ifsat eden birtakım sapkınlıkları tasvip etmemiz asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

LGBTİ+ açıklamasının çarpıtıldığını öne süren AKP'li Özhaseki, nefret söylemine devam etti

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, LGBTİ+ yurttaşlar için kullandığı, "Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var" ifadelerinin çarpıtıldığını öne sürerek yeniden nefret söyleminde bulundu.

Özhaseki, katıldığı bir televizyon programında LGBTİ+'lara ilişkin düşüncelerini aktarırken anlattığı bir hikayenin ardından, "Allah her şeyi bir denge üzerine yaratmıştır. Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var. Onu Cenab-ı Hakk’ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında bana göre saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygılı olmaktan başka elimizden bir şey gelmez" demişti.

NEFRET SÖYLEMİNE DEVAM ETTİ

LGTBİ+'lara yönelik nefret söylemlerinin arttığı bir dönemde Özhaseki'nin bu çıkışı gündemde yer bulmuştu. Yaratılıştan kaynaklanan farklı bireylerle ilgili sözlerinin tamamıyla bağlamından koparılıp başka mecralara çekildiğini öne süren Özhaseki, yazılı bir açıklama yaparak nefret söylemine devam etti.

'SAPKINLIKLARI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Özhaseki, "Geleneklerimize, göreneklerimize, inanç değerlerimize aykırı olarak tercihen yapılan ve aile kurumumuzu ifsat eden birtakım sapkınlıkları tasvip etmemiz asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin arkasında olduğunu belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Çok uzun süren bir röportaj yayın süresi dikkate alınarak kısaltıldığında bazen vermek istediğiniz ana mesaj kayboluyor. Meramımın tam anlaşılması için bir kez daha açıkça sözlerimi tekrarlıyor ve sözlerimin de arkasında olduğumu ifade ediyorum. Kainatı ve insanları Allah yaratmıştır. Yaratan hiçbir şeyi boş ve anlamsız yaratmamıştır. Yaratılan her şeyde bir hikmet vardır. İnsanoğlu için yaratılıştan gelen farklılığın ve rahatsızlığın (hünsa) kınanacak bir tarafı yoktur. Onlara saygı duymak esastır ve başımızın üstünde yeri vardır. Ancak sonradan yapılan, geleneklerimize, göreneklerimize, inanç değerlerimize aykırı olarak tercihen yapılan ve aile kurumumuzu ifsat eden birtakım sapkınlıkları tasvip etmemiz asla mümkün değildir. Konuşmamın bütününde verdiğim ve anlatmak istediğim mesaj buydu." (AA)

Etiketler
Mehmet Özhaseki