Özgür Özel'den Erdoğan'a: 'Susması lazım, konuştukça dolar çıkıyor, o karıştıkça dolar çıkıyor'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında konuştu.

Özgür Özel'den Erdoğan'a: 'Susması lazım, konuştukça dolar çıkıyor, o karıştıkça dolar çıkıyor'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı 'faiz' açıklaması sonrası doların rekor kırması, gündemdeki sıcaklığını korurken; Merkez Bankası'nın bugün açıkladığı faiz kararı sonrası dolar bir kez daha yükselişe geçti.

Dolardaki hareketlilik, siyasete de yansıdı.

Konuya ilişkin CHP cephesinden bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi.

''ERDOĞAN'IN SUSMASI LAZIM''

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Özel, 'Erdoğan'ın konuşmasının ardından dolar kurunun 10,35'ten 10,75'e yükseldiğini vurguladı.

"Türkiye'ye 96 milyar lira gibi devasa bir parayı bir konuşmayla kaybettirdi." değerlendirmesinde bulunan, Özel, konuşma yaptığı kürsünün arkasındaki duvara "sus" işareti yapan hemşire fotosu asarak, "Bu resme uyarsa ekonominin kurtuluşu budur. Recep Tayyip Erdoğan'ın susması lazım. Konuştukça dolar çıkıyor, o karıştıkça dolar çıkıyor. Recep Tayyip Erdoğan sussun, hiç olmazsa kötüye gidiş, artık bu abartılı kötüye gidiş durur. Sonra geleceğiz ve bu işi kökünden düzelteceğiz." sözlerini sarf etti.

ERDOĞAN'IN LÜTFİ ELVAN'A YÖNELİK SÖZLERİNİ GÜNDEME GETİRDİ

Erdoğan'ın, "Her konuda kararı ben veririm, benden farklı düşünen gider" dediğini savunan Özel, şöyle devam etti:

"(Lütfi Elvan) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanıydı, günahsız. Ekonominin başına getirdi. Eğitimi var. Biliyor ki iyi adımlar atmadan faizi düşüremeyiz. Ona da izin vermiyor. Dün tehdit etti, 'Bizim arkadaşlardan faizi savunan varsa gider' diyor. Yazık, alkış bile yapamadı, tutuldu kaldı. 'İçimizde faizciler var' dedi, meali bu. 'Milletimizi faize ezdirmem ama dövize seve seve ezdiririm' dedi. Ne diyordun geçmişte? 'Bozdurun dolarları, güvenin bu kardeşinize'. Dün Merkez Bankası'na zımni değil açık talimat veriyor, 'Faizi düşürmeyenin kafasını koparırım' diyor. Merkez Bankası'nın bürokratları, uzmanları, politika belirleyicileri bu bağımlılık yüzünden aldıkları eğitimden bağımsızlar, bildiklerinden bağımsız, memleketin faydasını düşünmekten bağımsızlaştılar. Sadece Recep Tayyip Erdoğan'a bağımlı karar veriyorlar."

Etiketler
Özgür Özel Faiz Merkez Bankası TBMM