Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim çağrısına AKP'den bir yanıt daha!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim çağrısına ilişkin ''Türkiye düşmanlarına 'dostlarımız' diyerek seçimi kazanacaklarına asla inanmıyorlar, niye seçimi gündeme getiriyorlar?'' dedi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim çağrısına AKP'den bir yanıt daha!

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim konusunu gündeme getirdiğini belirten Özkan, "Türkiye düşmanlarına 'dostlarımız' diyerek seçimi kazanacaklarına asla inanmıyorlar, niye seçimi gündeme getiriyorlar? Anayasa'ya göre seçim demek bir mutabakattır, sözleşmedir.

Milletimiz seçmiş oldukları milletvekilleri ve cumhurbaşkanına verdiği yetkiyle 'beş yıl boyunca bu millete hizmet edin, beş yıl içinde milletin gönlünü kazanın' diyor. Buna 'milletimizle yapılan sözleşme anlayışı' denir. Böyle bir sözleşme yapılmışken hele hele küresel bir salgın ortamında vatandaşlarımızın etkilendiği bir süreçte, bir seçim gündemini niçin getiriyorsunuz?''dedi.

''İNANMIYORLAR''

Muhalefetin seçimi kazanacağına inanmadığını öne süren Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Seçimi kazanacağınızdan elbette değil. 11 seçim kaybetmiş bir lider, tek derdi var, milletimizin seçim süreçlerinde, iş dünyamızı kendi kabuğuna çekmek. 2023'ün kutlu hedefine ulaşacağız. 2018 seçimlerinden sonra tam 6 kez seçimi gündeme getirmiş olan ittifak, milletimizi dar boğaza itme gayretinden başka hiçbir anlayışa sahip değildir. Milletimize şikayet ediyoruz.''

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün bir görüşme gerçekleştirmiş, görüşme sonrası yaptıkları basın açıklamasında iktidara erken seçim çağrısında bulunmuştu.

Etiketler
Ağrı Erken Seçim Seçim Türkiye AK Parti