AKP'den dolar açıklaması: 'Türkiye dolardaki değer kaybını bin lira aşağı çekmek suretiyle 6 kat bir artış var'

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında rekor üzerine rekor kıran dolar hakkında konuştu.

AKP'den dolar açıklaması: 'Türkiye dolardaki değer kaybını bin lira aşağı çekmek suretiyle 6 kat bir artış var'

Türk lirası dolar karşısında değer kaybetmeye devam ederken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün partisinin grup toplantısında yaptığı 'faiz' açıklaması sonrası dolar yeniden yükselişe geçti.

Ancak doların 10.68 seviyesini görmesine rağmen AKP cephesi, bunu bir sorun olarak görmüyor.

TBMM'den basın toplantısı düzenleyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Türkiye'de dolardaki değer kaybının bin lira aşağı çekildiğini öne sürdü.

Özkan, ''Dolar kurunun nereden nereye geldiğini soranlara söylüyorum. Şu anda 2002’den bugüne her alanda yatırımlar yapmış, sanayi ülkesi haline gelmiş, 35 milyar dolarlık ihracatını 210 milyarın üzerine çıkarmış Türkiye dolardaki değer kaybını bin lira aşağı çekmek suretiyle 6 kat bir artış var'' ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'NİN YÜKSELİŞİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDEBİLİR''

Özkan ayrıca ''Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? Nasıl başarısız bir ekonomiyiz diyerek kendi ekonomilerini değerlendiriyor mu? Bu ülkede faizle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ekonomi ile ilgili değerlendirme yapmak isteyenlere soruyorum. İhracat nereden nereye gelmiş? Tarımsal hasıla 57 buçuk milyar dolara nasıl gelmiş? Türkiye’nin yükselişi birilerini rahatsız edebilir'' diye konuştu.

JAPONYA İLE KIYASLADI

Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybını Japonya ile kıyaslayan Özkan, konuya ilişkin sözlerini, ''Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? Nasıl başarısız bir ekonomiyiz diyerek kendi ekonomilerini değerlendiriyor mu? Bu ülkede faizle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz'' ifadeleri ile bitirdi.

Etiketler
Ekmek Rekor TBMM Türkiye