Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan, Bahçeli'yle bir araya geldi

MHP cephesinden gelen 'ittifakız ama iktidar ortağı değiliz' açıklamalarının hemen ardından bugün Erdoğan ve Bahçeli, Saray'da bir görüşme gerçekleştirecek.

Saray'da sürpriz görüşme: Erdoğan, Bahçeli'yle bir araya geldi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi saat 14.00'te Saray'da kabul etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Bahçeli, Saray'da ayrılarak partisinin genel merkezine gitti.

MHP cephesinden peş peşe gelen "İttifakız ama iktidar ortağı değiliz" açıklamaları siyasette tartışılmaya devam ederken gerçekleşecek bu görüşme dikkat çekti.

'İTTİFAKIZ AMA İKTİDAR ORTAĞI' DEĞİLİZ AÇIKLAMALARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz haftaki grup toplantısında, "Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür" açıklamasında bulunmasının hemen ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da, "Hükümet ortağı değiliz" dedi.

Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında da bu tartışmalara değinerek, "Bu kanaatimin neresi yanlış?" diye sordu ve şunları kaydetti:

"Bizim ittifakımız proje, plan veya pazarlık usulüyle tescillenmiş olmayıp Türk Milleti'nin özlemlerinin tezahürüdür. Geçen hafta dedim ki, MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da demokratik sorumluluğu muhalefettir. Bunun yanı sıra TBMM'de denge görevliyle mesuldür. Bu kanaatimin neresi yanlıştır. Neresinde Cumhur İttifakı'na soğuk bakış hakimdir. Hükümet bellidir, görevinin başındadır. Hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız. Anca beraberiz, kanca beraber olacağız."

'50+1' TARTIŞMASI

Öte yandan güncel siyasetin bir başka konusu da '50+1' tartışmaları. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşen Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı’yla birçok konuda anlaşamamakta anlaştık. Sadece 50+1’den şikâyet etti" diyerek başka bir tartışmayı araladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek de, "Yüzde 50+1'in hem bugün, hem de gelecekte sıkıntıya sebebiyet vereceğini, Türkiye'yi kaosa sürükleyeceğini söyledim, yine söylüyorum" diyerek tartışmayı başka bir boyuta taşıdı.

BAHÇELİ: SİSTEMİN TEMELİ 50+1'DİR

MHP lideri Bahçeli ise yine dünkü grup toplantısında Çiçek'e yanıt vererek, "Yüzde 50+1 oy hesabını eleştirenleri anlayışla karşılamamız abesle iştigaldir. Sayın Çiçek sizin dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim. Kimlere şirin gözükmeye çalışıyorsunuz? Sistemin temeli 50+1'dir" açıklamasıyla kendi açısından tartışmaya nokta koydu.

ERDOĞAN: KARAR MERCİ PARLAMENTODUR

Erdoğan ise bugün partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur" ifadelerini kullandı.

DİKKAT ÇEKEN GÖRÜŞME

Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinin siyasetteki bu iki tartışmanın ardından gelmesi de dikkat çekti. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı 45 dakika sürerken görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı. Saray'dan ayrılan Bahçeli, partisinin genel merkezine gitti.

Etiketler
MHP Saray