Erdoğan yine video gösterdi, Lütfü Türkkan'ı hedef aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan yine video gösterdi, Lütfü Türkkan'ı hedef aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'nin eski Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın milletvekilliğine ilişkin konuşan Erdoğan, ''Bu kişinin milletvekilliği sıfatıyla Meclis'te bir dakika durmaması gerekmektedir. Sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında olmaması gerekir'' dedi.

Türkkan'a ilişkin bir videoda izleten Erdoğan, Türkkan üzerinden muhalefete de yüklendi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

''Türkiye tek parti faşizmini yendiyse bu çarpık zihniyeti de yenecektir. Bir siyasi partinin en üst düzey yöneticisi tarafından şehit yakınına yapılan edepsizliği de aynı sapık zihniyetin başka bir ürünüdür.

(LÜTFÜ TÜRKKAN HAKKINDA VİDEO GÖSTERİLDİ)

Kardeşinin gencecik bedeni PKK tarafından paramparça edilen kişinin feryadı, onun namusuna, bacısına küfür etmek insanlığa sığmaz.

Bu kişi önce inkar edip, şehit yakını suçladı, sonra kabul etmek zorunda kaldı.

Bu kişinin milletvekilliği sıfatıyla Meclis'te bir dakika durmaması gerekmektedir. Sözde milletvekili olan bu kişinin parlamento çatısı altında olmaması gerekir.

Genel başkan bayanın buna tahammül etmemesi, bu zatı partisinden ihraç etmesi gerekir. Ama ne yazık ki neymiş, başkan yardımcılığından ihraç etmişler. Kimi aldatatıyorsunuz? Geçmişi pekçok edepsizlikle dolu siyasetçi müsvettesinin sorumluluğu bu kişiden daha az değildi.

Şimdi buradan kadın STK'lara sesleniyorum. Eey kadın STK'lar siz ne iş yapıyorsunuz? Bir şehidimizin bacısına küfredildiği zaman niçin sokaklara dökülmüyorsunuz? İlgili ilgisiz her konuda kadın hakları diyerek ortalığı birbirine katanların bu iğrençliğe karşı sessiz kalmasını da unutmayacağız. Ana muhalefetin başı iki gün önce kadın haklarından bahsediyordu. Ana muhalefetin başı, bu nedir bu?

Bingöl'deki olayın takipçisi olacağız. Lafa gelince milliyetçiliği kimseye bırakmayanların hatta kurdukları ittifaka millet adını verenlerin, millete nasıl baktıkları açıkca ortaya çıkmaktadır. ''

Etiketler
Kabine Lütfü Türkkan