Fatih Altaylı, Ankara'da konuşulan senaryoyu yazdı: 'AYM başkanlık sistemini iptal edecek, AK Parti 'Hay Allah' diyecek'

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ankara'da konuşulan 'parlamenter sisteme dönüş' senaryosunu anlattı. Altaylı, iktidar partisindeki oy kaybının devam etmesi halinde AYM'nin başkanlık sistemini getiren değişikliği iptal edebileceğini söyledi.

Fatih Altaylı, Ankara'da konuşulan senaryoyu yazdı: 'AYM başkanlık sistemini iptal edecek, AK Parti 'Hay Allah' diyecek'

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 'Senaryo ve film' başlığıyla yayımlanan yazısında Ankara'da konuşulan bir 'parlamenter sisteme dönüş' planını anlattı.

Bu 'senaryonun' iş dünyası içinde de başkent kaynaklı olarak giderek daha çok konuşulmaya başlandığını dile getiren Altaylı, "Biliyorsunuzdur, muhalefetin başkanlık sistemine geçişi sağlayan Anayasa değişikliği ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı itirazlar var" dedi.

Altaylı, Yüce Mahkeme'nin bugüne kadar bu itirazları ele almadığını, dosyaların kapağını bile açmadığını söylediği yazısına şöyle devam etti:

"Ankara’daki yeni yazarların yeni senaryosuna göre iktidar partisindeki oy erimesinin devam etmesi halinde, Anayasa Mahkemesi bu itirazları gündeme alacak ve kısa süre içinde karara bağlayacak.

Ve başkanlık sistemini getiren Anayasa değişikliği Anayasa’ya aykırı bulanarak iptal edilecek. Hal böyle olunca başkanlık sisteminden vazgeçmeyeceğini defalarca ilan etmiş olan iktidar partisi 'Hay Allah, bak şu olana. Tam biz Türkiye’nin önünü açacaktık ama Anayasa Mahkemesi engelledi. Ne yapalım. Hukuk karşısında boynumuz kıldan ince' diyerek yeniden parlamenter sisteme dönecek.

'İYİ PARTİ'NİN DE OLABİLECEĞİ BİR KOALİSYON İHTİMALİ'

Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak kalacak ve hemen seçime gidilecek. AK Parti tek başına iktidar olmaya yetmeyen bir oranla bile olsa 1. parti çıkacak. Sistem parlamenter olduğu için de içinde İYİ Parti’nin de olabileceği bir koalisyon ihtimali ile AK Parti iktidarın parçası olacak."

Etiketler
Ankara Başkanlık Sistemi Fatih Altaylı Habertürk AK Parti