Erdoğan bir kez daha barınamayan öğrencileri hedef aldı: 'Kadrolu militanlar...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Yapımı Tamamlanan Tesislerin Açılış Programı'nda konuştu.

Erdoğan bir kez daha barınamayan öğrencileri hedef aldı: 'Kadrolu militanlar...'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Üniversitesi Yapımı Tamamlanan Tesislerin Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Yaşadıkları barınma sorununa dikkat çekmek için parklarda yatan öğrencileri bir kez daha hedef alan Erdoğan, öğrencilere 'kadrolu militan' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''-Öğrencilerin yurt sorununa çözüm için yeni yurtlar açıyoruz, 6 bin 646 kapasiteli yurdumuz otel konforunda yapıldı. Yurtlarda oluşan geçici yoğunluk kadrolu militanlar tarafından istismar edildi. Devletimizin bu alandaki yatırımlarını gölgelemeye çalıştı. İki yılın başvurularının üst üste binmesi sebebiyle oluşan yoğunluk kadrolu militanlarca istismar edildi. Yurtlarımızın sadece kapasitelerini yükseltmedik donanımlarını otel konforuna yükselttik. Yurtta kalmak için başvuruda bulunan öğrencilerimizin neredeyse tamamının talebini karşıladık.

- Bizim tek üzüntümüz; hayatın doğal akışı içinde yaşanan hadiselerin, abartılması, marjinal çevrelerce çarpılması, mecrasından çıkartılarak istismar aracı haline dönüştürülmesidir.

-Öte yandan hayat normal ritmine döndükçe salgının kimi alanlarda yol açtığı tahribata şahit oluyoruz. İngiltere'deki benzin istasyonları, salgının tedarik zincirlerinde yol açtığı kırılmaya örneklerden biridir. Aynı durum Amerika ve Fransa'da geçerli. Küresel ekonomide gıda ve emtia fiyatlarındaki fahiş artış da salgının sonuçlarından biridir. Biz hazırlıklarımızı ve planlarımızı bu gerçeğe göre yapıyoruz. Türkiye, korona sonrası dönemi de başarıyla yönetecek kapasiteye, alt yapıya, siyasi iradeye, yönetim becerisine sahiptir. Hep söylediğim gibi ülkemiz inşallah bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. .''

Etiketler
Çukurova Kadro Öğrenci Üniversite