Erdoğan 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını neden yazdığını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kriter dergisine verdiği mülakatta dünya siyasetini değerlendirdi.

Erdoğan 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını neden yazdığını açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce gazetecileri fişlemesiyle gündeme gelen Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter Dergisi'ne mülakat verdi. Erdoğan, dünya siyasetine ilişkin değerlendirmesinde, "Batının üstün olduğu" şeklindeki sorun üreten anlayışın sonuna geldik. Bunu artık herkes sorguluyor ve kabul ediyor. Batının kendisi bile artık bunu kabullenmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Küresel sistemin derin bir krizle karşı karşıya olduğunu söyleyen Erdoğan, "Küresel yönetişim mekanizmaları işlemez durumda. Bir yönetişim problemi ortaya çıkmıştır. Adalet ise ayaklar altına alınmıştır. Mevcut haliyle Birleşmiş Milletler (BM) de bu krize cevap üretme noktasında işlevsizleşmiş ve etkinliğini kaybetmiştir. Yaşadığımız bu küresel derin krize yönelik Türkiye olarak bir cevap üretmek zorundayız" dedi.

'ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNMAK İSTEDİK'

'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' isimli kitabına da değinen Erdoğan, "Bugüne kadar yüksek sesle dile getirdiğimiz hususları tarihe not düşmek adına bir kitapta bir araya getirmeye karar verdik. Sadece konuşmak ve durum tespiti yaparak eleştiri getirmek değil; aynı zamanda çözüm önerisi de sunmak istedik. Bu kitap fikri de böyle ortaya çıktı. Şimdi hem krizin kaynağına işaret ediyoruz hem de krizin sonuçlarını açık bir şekilde ortaya koyuyoruz" dedi.

Etiketler
Mülakat