Projeler bekliyor, Erdoğan bekletiyor: CHP'li belediyelere randevu yok

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanlarının Erdoğan’la görüşmek istemesine karşın randevu alamadıklarını söyledi.

Projeler bekliyor, Erdoğan bekletiyor: CHP'li belediyelere randevu yok

31 Mart yerel seçimleri sonrası bir araya geldiklerini ve “WhatsApp grubu” kurulduğunu anlatan Dr. Osman Gürün, “2 yıldır hâlâ bize randevu verilecek. CHP’li başkanlar olarak İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkanlarımızı sözcü seçtik. Randevu talep edildi. Ama 'Biz sizi arayacağız' diyorlar” ifadelerini kullandı.

‘HİBE KREDİ HAZIR’

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yatırımların onaylanmaması nedeniyle kredi alamadıklarını ve projelere başlayamadıklarını anlatan Gürün, şunları söyledi:

“Kentin altyapısını tamamlamak, kaçak suyu önlemek ve enerji tasarrufunu önleme konusunda projelerimiz var. Bununla ilgili olarak Fransız Kalkınma Ajansı bize kredi vermeye hazır. Bizim çalışmalarımızı, yaptıklarımızı incelediler ve 500 bin Avro hibe kredi vermeye hazır olduklarını söylüyorlar.

Ama bunun için yatırımların Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı’nın hangi yatırımları onaylayacağı listesinin ilk sıralarında kayıp su kaçağının önlenmesi var. İzin verilirse su kaçağını önleyecek, elektrik tasarrufu yapacağız.”

Cumhurbaşkanı ile görüşmek için üç belediye başkanını sözcü seçtiklerini açıklayan Başkan Gürün, taleplerinin, yatırımları anlatıp onaylanmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Etiketler
Muğla Osman Gürün