Berat Albayrak istifasının bilinmeyenleri... Erdoğan'ın önündeki ankette ne yazıyordu?

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Can Coşkun'un “Af Talebi/Berat Albayrak İstifasının Bilinmeyenleri” kitabından alıntılarla, Berat Albayrak istifasının iç yüzünü yazdı.

Berat Albayrak istifasının bilinmeyenleri... Erdoğan'ın önündeki ankette ne yazıyordu?

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Can Coşkun'un “Af Talebi/Berat Albayrak İstifasının Bilinmeyenleri” kitabından alıntılarla, Berat Albayrak istifasının iç yüzünü yazdı.

Erkin'in bugünkü "Bakan Berat Albayrak istifasının bilinmeyenleri" başlıklı yazısı şöyle:

Hafta sonu, Halk Tv'de uzun zamandır program yapan gazeteci Can Coşkun'un “Af Talebi/Berat Albayrak istifasının bilinmeyenleri” kitabını okudum. Coşkun'un, 8 Kasım 2020'de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın o meşhur Instagram istifasına giden iki günü soluk soluğa okudum. Çünkü… Gazeteci Can Coşkun, Albayrak istifasını teyit ederek veren ilk gazeteci olmuştu…

Tarih 7 Kasım 2020…

Dolar/TL kuru 8.50-8.52 seviyesinde. Sosyal medyada #beratalbayrakistifa tabelası var! O gün bir gelişme yaşandı ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınırken yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı görevinde bulunan, Maliye eski Bakanı Naci Ağbal getirildi!

Sonra…

Gazeteci Can Coşkun haber kaynaklarıyla görüşmeye başlar ve iktidara yakın bir kalemle görüşür. O kaynak şu bilgiyi verir: “Tayyip Bey için kabine değişiklikleri hep geleceğe dair planlama içerir. Boşa çıkartılan isimden nasıl faydalanacağı, kimin kimlerce desteklendiği, parti içerisinde nasıl karşılanacağı daima planlanır. Tayyip Bey bunlar için mutlaka anket yaptırır. Madem olay sıcak, şunu da ilk kez öğreniyorsun: İşte ben o anketlerden haberdar olur ve çıkarımlar yaparım. Şimdi yine yapacağım gibi…”

İktidara yakın Ankara gazetecisi, kabinedeki 4 isim için anket yaptırıldığı bilgisini Can Coşkun'a anlatırken ayrıntının altını şöyle çiziyor: “Kabinede yer almayan isimler için de iş dünyasında yaptırılan anketler önemli.”

Soru şu: Peki Berat Albayrak'la ilgili Erdoğan'ın önündeki ankette ne yazıyordu?

Ağbal ve Elvan, Erdoğan'la ne görüştü?

İktidarın Ankara gazetecisi şu bilgileri veriyordu: “… Berat Bey görev onayında büyük düşüşler yaşıyor. Piyasa anketleri, vatandaş ortalamasından bir tık üstte. Onun nedeni de malum çekingenlik. Cumhurbaşkanı anketlere bakarak getirdiği bir ismi, anketlere bakarak görevden el çektirir mi? Bence el çektirirse, nedeni farklı olur. Kaynayan kazanı duyanlar, Erdoğan'la görüşmeler yaptılar zira.”

Erdoğan'la kim ya da kimler görüştü? Erdoğan'la görüşenler, iş dünyasına sordurulan anketlerde sorulan isimler: Naci Ağbal ve Lütfi Elvan!

Tarih 8 Kasım 2020…

Berat Albayrak'ın istifa ettiği gün! Can Coşkun saat 17.43'te AKP'li eski bir milletvekilinden mesaj alır: “Berat Albayrak ailesiyle görüşmüş. Dün gece… En ufak bir kulis yok başka…”

Ailesi… Hangisi? Yanıtı hemen gelir: Trabzon… Babası Sadık Albayrak.

Saat 19.04… Ve o istifa metni… Instagram'da yayımlanan metin: “… Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım… At izinin it izine karıştığı, Hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştı böyle çetin bir zamanda… Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın. Sonumuzu hayreylesin…”

Ortalık toz duman olur! Herkes teyit peşindedir ve gazeteci Can Coşkun, Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber'e ulaşır… İlk duyuran Halk Tv olur ve gazeteci Coşkun Gökmen Karadağ'ın özel yayınına bağlanır…

SORU ŞU: “At izi it izine karıştı, Allah sonumuzu hayreylesin” cümlelerinin yanıtı hala yok! Berat Albayrak nerede ve ne zaman bu sorulara yanıt alacağız?

Etiketler
Berat Albayrak istifa Ordu Berat Albayrak Can Coşkun