CHP Ankara, 1 Mayıs'ı Madenci Anıtı önünde kutladı

CHP Ankara İl Başkanlığı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kızılay’da Madenci Anıtı’nın önünde kutladı.

CHP Ankara, 1 Mayıs'ı Madenci Anıtı önünde kutladı

Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “Umudun işçi tulumu giydiği ve bizlerin barış ve kardeşlik türküleri söylediği o güzel günleri elbirliği ile getirene dek birlik ve dayanışma içinde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kızılay’da Madenci Anıtı’nın önünde 30 kişilik sınırlı katılım ile pandemiye kurallarına uygun biçimde kutladı. CHP’liler “Yaşasın İşçilerin Birliği Yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankart açtı.

CHP Ankara milletvekilleri Gamze Taşcıer, Murat Emir, Levent Gök’ün yanı sıra CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Ankara İl yöneticileri kutlamaya katıldı.

Basın açıklamasını Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı yaptı. Akıllı, “Bugün yürekleri nasırlılara karşı elleri nasırlıların ‘biz de varız’ deme günü. Bugün tüm emekçilerin günü. Bugün saraydan bakanların gördüğünün aksine yangın yerine dönmüş ülkemizde insanlarımızın üzerine kara basan gibi çöken bu düzeni durdurmanın günü. Umudun işçi tulumu giydiği ve bizlerin barış ve kardeşlik türküleri söylediği o güzel günleri elbirliği ile getirene dek birlik ve dayanışma içinde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. Hikmet Akıllı’nın açıklamasından sonra Madenci Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

Madenci Anıtı önünde ve çevre sokaklarda çok sayıda polis ekibi ile yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. (ANKA)

Etiketler
1 Mayıs 2021 Ankara Kızılay Maden