Evine astığı '128 milyar dolar nerede?' afişi indirilen CHP'li yönetici, şikayetçi oldu

Evinin balkonuna astığı “128 Milyar dolar nerede?” yazılı afişin indirilmesi üzerine CHP Kayseri İl Yöneticisi Özgür Yeşilyurt, suç duyurusunda bulundu.

Evine astığı '128 milyar dolar nerede?' afişi indirilen CHP'li yönetici, şikayetçi oldu

CHP Kayseri İl Yöneticisi Özgür Yeşilyurt, evinin balkonuna astığı “128 Milyar dolar nerede?” yazılı afişinin Cumhuriyet Savcılığı kararı olmadan indirildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kayseri Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Özgür Yeşilyurt, 16 Nisan’da evine astığı “128 Milyar dolar nerede” pankartını indirmeye gelen polislere savcılık kararını sorduğunu, ancak bu konuda yanıt alamadığını söyledi.

''PANKARTIMA HUKUKSUZ ŞEKİLDE EL KOYDULAR''

“16 Nisan 2021 tarihinde özel mülküme ait balkonumda ‘128 milyar dolar nerede’ yazılı pankart vardı. Pankartı sökmek için gelen polis ekiplerinden savcılık kararı istedim, ancak Valilik kararı ile Kabahatler Kanununa göre hakkımda işlem yaptılar'' diyen Yeşilyurt, ''Pankartı itfaiye aracı ile söktüler. Pankartıma hukuksuz şekilde el koydular. Bu konuda hukuk mücadelesi başlattık. Hiçbir şeyden korkmuyoruz, korkmayacağız. Bir kez daha Adalet Sarayından soruyoruz; 128 milyar dolar nerede?'' diye konuştu.

(AJANS BİZİM)

Etiketler
Kayseri