Torbalı'da düğüm çözülüyor: CHP'de kritik toplantı; Cumhur İttifakı'nın kararı belli oldu

Torbalı’nın yeni belediye başkanı saat 14.00’da meclis içinde gerçekleşecek seçimle belirlenecek. Başkan adayı olarak CHP’den Mithat Tekin’in ismi öne çıkarken AKP’nin adayı Özgür Erman Çağlar olacak.

Torbalı'da düğüm çözülüyor: CHP'de kritik toplantı; Cumhur İttifakı'nın kararı belli oldu

İzmir’de gözler Torbalı seçiminde… Torbalı’nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından yeni belediye başkanının belirlenmesi için seçim yapılacak. Belediye Meclisi içinde yapılacak seçim saat 14.00’da gerçekleşecek.

CHP’nin 18, AKP’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesinin bulunduğu Torbalı Belediye Meclisi’nde yeni belediye başkanı gizli oylamayla seçilecek.

Seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı olacak.

CHP'DE KRİTİK TOPLANTI BAŞLADI

Gazete İz'den Gizem Taban'ın haberine göre, grup toplantısı öncesinde Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Milletvekilleri mini bir toplantı yaptı. Ardından grup toplantısına geçildi. Grup toplantısı 12.30 itibariyle başladı.

CUMHUR İTTİFAKI ADAY ÇIKARIYOR!

Öte yandan Cumhur İttifakı aday çıkarma kararı aldı. Aday, Özgür Erman Çağlar olacak.

Etiketler
Cumhur İttifakı İttifak Seçim