HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu: Meclis'te direneceğim, gelip buradan alsınlar

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Genel Kurul’da, Meclis’in içinde, milletin bağrında sonuna kadar beklerim. Meclis’te direneceğim. Gelip beni buradan alıyorlarsa alsınlar. Bu bedele razılarsa gelip alsınlar." ifadelerini kullandı.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu: Meclis'te direneceğim, gelip buradan alsınlar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında “örgüt propagandası” suçundan verilen ve Yargıtay tarafından onanan 2 yıl 6 aylık hapis cezası kararı Meclis’e ulaştı.

Kararın Genel Kurul’da okunması halinde Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülecek.

Karara ilişkin itirazını Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyan Gergerlioğlu, hakkında verilen cezayla birlikte Genel Kurul’dan çıkacak karar ve milletvekilliğinin düşürülmesi halinde muhalefetin alacağı tutuma dair Meclis’te bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

Gergerlioğlu, Meclis’in AYM’nin görüşünü beklemesi gerektiğini belirterek, mahkeme kararının “siyasi” olduğunu vurguladı.

Erişim engeli olmayan bir haberi ‘retweet’lediği için hakkında ceza verildiğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Bir haksız karar var karşımızda. Bir Yargıtay hakiminin itiraz ettiği, 1’e karşı 4 oyla verilen bir karar var karşımızda. Şaibeli bir karar, Meclis ısrarla okumak istiyor. Yangından mal kaçırır gibi milletvekilliği düşürülmek isteniyor” dedi.

Gergerlioğlu, AYM’nin CHP’li Enis Berberoğlu hakkında verdiği ihlal kararını hatırlatıp, Meclis’e tekrar dönebileceğini de ifade etti.

Karar, TBMM Genel Kurulu’nda okunsa bile Meclis’te kalmaya devam edeceğini ifade eden Gergerlioğlu, şunları söyledi:

Ben Meclis’teki bekleyişimi sürdüreceğim. Bana bu bedeli ödetenler de bu bedeli öderler. Milletin vekilini Meclis’ten almak neymiş, tüm Türkiye ve dünya görür. Ayak oyunlarıyla vekilliğim elimden alınmaya çalışılıyor. Ben bunu kolay kolay bırakmam. Genel Kurul’da, Meclis’in içinde, milletin bağrında sonuna kadar beklerim. Meclis’te direneceğim. Gelip beni buradan alıyorlarsa alsınlar. Bu bedele razılarsa gelip alsınlar. 1994’teki görüntüler olur. Eğer karar okunursa yargı darbesinin manivelası haline gelecek. Barış dediğim için cezalandırıldım. Bana 90 bin kişi oy verdi, bu 90 bin kişiyi benimle birlikte cezaevine atmış olacaklar. Bugün bu karar okunabilir, ben yine milletin yüreğinde, gönlünde bu ülkenin milletvekiliyim. (MA)

Etiketler
Ağrı HDP Ömer Faruk Gergerlioğlu