Selahattin Demirtaş tekrar siyasete girecek mi? Başak Demirtaş yanıtladı

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'un cezaevinden çıktıktan sonra siyasete yeniden girip girmeyeceği hakkında "Selahattin hep siyasetin içinde olur ama açık siyasete girer mi bilmiyorum onu konuşmadık" dedi.

Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programına konuk olan tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Emin Çapa'nın "Selahattin Demirtaş hapisten çıktıktan sonra tekrar siyasete girer mi sorusuna yanıt verdi.

Başak Demirtaş, "Selahattin hep siyasetin içinde olur ama açık siyasete girer mi bilmiyorum onu konuşmadık" ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk süreciyle ilgili soruya da Başak Demirtaş, "Selahattin Demirtaş siyasi nedenlerle içeride tutuluyor. Bunu ben değil AİHM söylüyor. 'Siz Selahattin Demirtaş'ı somut olmayan nedenlerle tutukladınız ve bu tutukluluğu sürdürüyorsunuz. Yaptığı konuşmalar düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilebilecek konuşmalar' diyor" yanıtını verdi.

Pandemi sürecinde Selahattin Demirtaş ile görüşmelerinde kısıtlanma olduğunu da belirten Başak Demirtaş Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde il kongresine katılanlara "Salgına rağmen salonlar tıklım tıklım" diyerek teşekkür etmesini hatırlattı. Başak Demirtaş şunları söyledi;

"Bir taraftan Erdoğan mitingler yapıyor, sarayda yemekler veriliyor ama biz doğal hakkımız olan görüş hakkımızdan yararlanamıyoruz. Gerekçe de pandemi olarak karşımıza çıkıyor. Sadece bizle de alakalı değil genel olarak cezaevinde bulunan herkes bizimle aynı durumda."

Etiketler
Demirtaş AİHM Başak Demirtaş Selahattin Demirtaş Cezaevi