CHP'li başkanların beklediği açıklama

İzmir'de gündeme çarpıcı bir iddia damga vurdu.

CHP'li başkanların beklediği açıklama

İzmir'de Yeniasır'da çıkan iddiaya göre partide bir 'İzmir Yerel Yönetimler Raporu' hazırlandı ve raporda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 14 ilçe belediye başkanının değişeceği ileri sürüldü.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan değişeceği ileri sürülen başkanların yerine geçecek isimlerin de belli olduğunun iddia edildiği rapora sert tepki geldi.

YURT'a konuşan Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Biz bütün belediyelerimiz için zaten bir değerlendirme yapıyoruz. Sonuçta ölçme-değerlendirme zaten yapıyoruz, belediyelerimizin başarılarını ölçüyoruz. Bu tüm kentler için geçerli... Asla ve asla bir aday özelinde çalışmamız yok. Adaylar üzerinde hiçbir değerlendirmemiz yok! Adayı belli olan bir ilçemiz kentimiz yok. İzmir’le ilgili 'Mercek altına aldık, rapor yazdık' diye bir durum yok."dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın yardımcısı, eski Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ise ' Biz oltaya düşmeyiz" dedi.

YURT gazetesinden Özgür Tuğrul'a konuşan Başak " Umut yaratmamız gerekirken, iktidar çabasında olan insanların yarattığı oltaya düşecek kadar partililiğimizi yirmedik. Biz Türkiye derdindeyiz kendi derdimizde değil.Böyle bir rapor yok.Bunlara cevap bile verilmez"

Etiketler
İzmir