CHP'deki istifalar: 'Kılıçdaroğlu 6 maddeden üçünü önemsemiş, biri üzerinde hiçbir değerlendirme yapmamış'

Hürriyet yazarı Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP'den istifa eden üç milletvekilinin önerilerini sundukları 6 maddede yer alan Muharrem İnce'nin partide kalması için ikna edillmesi talebinin Kılıçdaroğlu tarafından karşılık bulmadığını yazdı.

CHP'deki istifalar: 'Kılıçdaroğlu 6 maddeden üçünü önemsemiş, biri üzerinde hiçbir değerlendirme yapmamış'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP'deki istifaları yazdı. Partiden istifa eden üç milletvekilinin 6 maddelik taleplerini hatırlatan Selvi, bunlardan üçünün CHP Kılıçdaroğlu tarafından önemsendiğini ancak bir tanesinin üzerinde hiçbir değerlendirme yapmadığını yazdı.

Selvi, "Hangisi olduğunu tahmin etmişsinizdir. Muharrem İnce’nin parti kurmasının önlenmesi ve CHP’de kalmasının sağlanması yönündeki değerlendirmeleri ilgisiz bir şekilde dinliyor" ifadelerini kullandı.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

CHP’den istifa eden üç milletvekili 26 Ocak günü Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti. Görüşmede grup başkanvekili Özgür Özel de hazır bulunuyor. Üç milletvekili 6 maddeden oluşan önerilerini, ıslak imzalı olarak sunuyorlar.

1- Atatürk’le sorunu olanların görevden alınması. Marjinal bir yapı olan 10 Aralık hareketine geçit verilmemesi.

2- Muharrem İnce ve diğer tüm ötekileştirilen parti önderleri ile görüşülüp ikna edilmeleri, partide birliğin sağlanması.

3- İttifak görüşmelerinin seçim sathına bırakılması, birinci parti olmak için çaba harcanması.

4- HDP yönetimi ile ilişkilere net mesafe konulması, seçmene yönelik politika üretilmesi.

5- Kurucu değerlerden taviz verilmemesi.

6- Parti içi demokrasi adımlarının atılması.

Görüşmede üç milletvekili parti önderleri ile görüşme yapılması ve partide birliğin sağlanması konusunda ısrar ediyorlar. “Muharrem İnce, Hikmet Çetin, Deniz Baykal gibi büyüklerimizi çağırın, öncülük edin” diyorlar.

Kılıçdaroğlu 6 maddeden üçünü önemsiyor. Ama biri üzerinde hiçbir değerlendirme yapmıyor. Hangisi olduğunu tahmin etmişsinizdir. Muharrem İnce’nin parti kurmasının önlenmesi ve CHP’de kalmasının sağlanması yönündeki değerlendirmeleri ilgisiz bir şekilde dinliyor.

Üç milletvekilinin, Canan Kaftancıoğlu’nun görevden alınması yönündeki talebinden rahatsız oluyor. Daha da ötesi, Kaftancıoğlu’na güçlü bir şekilde destek veriyor. İstanbul seçimlerinin kazanılması Kaftancıoğlu’nu vazgeçilmez kıldı.

Görüşmenin ağırlıklı bir bölümünü ise HDP ile ilişkiler oluşturuyor. Üç milletvekili, ağız birliği etmişçesine, “HDP seçmeni ile siyasi elitler üzerinden ilişki kurmayalım. Çünkü HDP ile PKK arasındaki ilişki rahatsız edici” diyorlar.

Kılıçdaroğlu, HDP ile ilişkiler konusunda “Biz HDP ile işbirliği yapmıyoruz. HDP ile de görüşebiliyoruz” diyor.

Etiketler
Hürriyet Milletvekili Muharrem İnce