'Tuhaf çok tuhaf işler oluyor' diyen Ahmet Takan: Saray'da gömü mü bulundu?

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, muhalefetin “Saray sofrası” eleştirilerinin hedefi olan Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemek sonrası açıklanan Türkiye'nin Irak'a yapacağı 5 milyar dolarlık yardımı değerlendirdi.

'Tuhaf çok tuhaf işler oluyor' diyen Ahmet Takan: Saray'da gömü mü bulundu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna yemek vermişti. Yemeğe katılan konukların cep telefonuyla çektiği görüntü sosyal medyada paylaşılmış ve tepkilere neden olmuştu.

Çok konuşulan yemeğin ardından Kazımi, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, benim yakın dostumdur. Türkiye’de Irak’a yakışır şekilde karşılama töreni düzenlendi. Türkiye, Kuveyt Konferansı’nda taahhütte bulunduğu 5 milyar dolarla Irak hükümetini desteklemeye hazır" açıklaması yapmıştı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bu açıklamanın perde arkasını değerlendirdi.

Çarpıcı noktalara değinen Takan'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Tuhaf çok tuhaf işler oluyor…

Bölgenin en cıvcıvlı bir döneminde Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi geniş bir heyetle Ankara’ya geliyor.. Sarayda ağırlanıyor… Sosyal medyaya, sarayda yenilen akşam yemeğinin görüntüleri düşüyor. Ne yendiği ne içildiği belli değil… Hadi orası bizi ırgalamaz diyelim… Çalgı çengi… Arapça müzik eşliğinde verilen ziyafet sofrasında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan yemek yerken görülüyor. Ziyafette koronavirüs önlemleri hak getire, masalardaki sandalyeler arasında boşluk yok. Yemek öncesi –çaktırmadan- heyetleri zulada bulanan aşılarla aşıladılar mı acaba?.. Neden olmasın?.. Tuhaflıklar ülkesinde olamaz mı?..

Müzikli ziyafet görüntülerinden başka bir şey tartışılmadı. “Ne yaptınız bu Iraklılarla” diye sorana pek rastlamadım. Allah’tan, Irak Başbakanı ülkesine dönünce bir açıklama yaptı ve Türkiye’nin ülkesine 5 milyar dolarlık destek vereceğini açıkladı. Bu da nereden çıktı diye tekrar döndüm baktım o günün haberlerine. “Neden” derseniz. Ayranımız var mı içmeye?.. Esnafa aylık 500 lira, Irak’a bir kalemde 5 milyar dolar… Tuhaflık yok mu bu işte?.. Irak’la Ankara’da 2 anlaşma imzalanmış;

-”Irak Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önlenme ve Vergi Kaçakçılığına Engel Olma Anlaşması”

– “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Kültür, Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı Arasında Kültürel İşbirliği Mutabakat Zaptı”

Anlaşmaların içeriğinde neler var?.. Sordum soruşturdum bilen yok. Açık kaynaklarda bilgi kırıntısı dahi yok… Kulislerde tuhaf iddialar var, bize garip gelen ama AKP iktidarları ile alışa geldiğimiz… Irak ile Türkiye arasındaki para trafiği hakkında… Burada tuhaf olmayan tek şey; muhalefetin bunu sorgulamaması ve ziyafet masası magazini ile top çevirmesi.

Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin eksi gösterdiği günlerde, Somali’nin IMF borcunu sildik. Tunus’a 5 milyon dolar hibe yaptık. Hadi bunlar ufak tefek paralar burada bir tuhaflık aramayalım!.. Ancak Irak’a 5 milyar dolar yardım nasıl oluyor?.. Hem de para bulup da insanımıza aşı getirtemediğimiz günlerde… Acaba, tersine bir trafik var da biz mi anlayamıyoruz?..

Etiketler
Ahmet Takan Irak Muhalefet Saray