Cemal Enginyurt'un Demokrat Parti kararında 'adaylık' iddiası

"Enginyurt’un, 2023 genel seçimlerinde “milletvekilliği yerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediği, bu süreci de ‘bağımsız’ olarak değil, bir partiyle yürütmeyi düşündüğü” ileri sürülüyor."

Cemal Enginyurt'un Demokrat Parti kararında 'adaylık' iddiası

Cumhuriyet Gazetesi'nde 'Siyaset Kulusi' köşesinde MHP'den ihraç edilen Ordu bağımsız Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında kulis iddiaları yer aldı.

Yazıda, "Enginyurt’un DP’ye katılma kararı MHP içinde deyim yerindeyse “şaşkınlık” yarattı. MHP’de, “Hani MHP vazgeçilmez sevdasıydı” soruları sorulurken Enginyurt’un bu kararı almasındaki en büyük payın “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı” olduğu ifade ediliyor." ifade ediliyor.

Enginyurt’tan adaylık sinyali başlıklı yazının ilgili bölümü şöyle oldu:

Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un yılbaşından sonra Demokrat Parti’ye (DP) katılacağı bir süredir kulislerde konuşuluyor.

Enginyurt’un DP’ye katılma kararı MHP içinde deyim yerindeyse “şaşkınlık” yarattı. MHP’de, “Hani MHP vazgeçilmez sevdasıydı” soruları sorulurken Enginyurt’un bu kararı almasındaki en büyük payın “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı” olduğu ifade ediliyor.

Enginyurt’un, 2023 genel seçimlerinde “milletvekilliği yerine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediği, bu süreci de ‘bağımsız’ olarak değil, bir partiyle yürütmeyi düşündüğü” ileri sürülüyor.

DP’den aday olması durumunda Enginyurt’un, “Millet İttifakı’ndan da destek göreceği, CHP’ye oy veren seçmene de böylece hitap edebileceği” konuşulurken, kulislerde, “Peki, Enginyurt milletvekilliğini bırakıp neden belediye başkanlığını düşündü” soruları da soruluyor.

Aslında sorunun yanıtı da Enginyurt’un daha önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda gizli. Enginyurt, MHP’den ihraç edildikten sonra sürekli “Ordu ve fındık fiyatlarına ilişkin” paylaşımlarda bulunmuştu. Hatta hesabına “Ordu sevdalısı” ibaresini de eklemişti. Enginyurt’un Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koyması halinde seçim kampanyasını da “fındık fiyatları üzerinden yürüteceği” anlaşılıyor.

Etiketler
Cemal Enginyurt Ordu Demokrat Parti Seçim