Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışını yorumladı: Eğer CHP'de kalırsam...

Yeni parti kurma hazırlığında olduğunu açıklayan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık sinyali' olarak yorumlanan sözleri hakkında konuştu.

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışını yorumladı: Eğer CHP'de kalırsam...

Yeni parti kurma hazırlığında olduğunu açıklayan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'adaylık sinyali' olarak yorumlanan sözleri hakkında konuştu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün köşesine konuk olan Muharrem İnce, "Bir siyasi partinin amacı iktidar olmak olduğuna göre, iktidar olmak da bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı olmaktan geçiyorsa bir siyasi partinin genel başkanı da bu iddiayı ortaya koymalı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda geç de olsa doğru bir yola girmiştir" ifadelerini kullandı.

İnce, "CHP'de kalırsam, Genel başkanın Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklerim. Ama biz bir siyasi parti kurarsak, kuracağız da o zaman herkes kendi yoluna bakacak. İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kim olursa onu destekleriz" dedi.

Saygı Öztürk'ün Sözcü'deki yazısı şöyle:

Siyaset genelde de yerelde de oldukça sıcak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM Genel Kurulu'nda kendisine muhalefet sıralarından atılan bir laf üzerine, “Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı kim söyledi?” açıklamasıyla, adaylık konusu yeniden tartışılmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, adaylığı halinde, birçok denge değişecek ve bazı partiler de buna göre pozisyon alacak. Bunlardan birisi de önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce olacak.

DOĞRUSU, ADAY OLMASI

CHP ile bağları zayıflayan ve yeni bir siyasi parti kurma çalışmalarını yürüten Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun ‘Adaylık sinyali'ni şöyle yorumladı:

“Bu öteden beri savunduğum bir şey: Bir partinin genel başkanının, Cumhurbaşkanı adayı olması en normal olanıdır. Genel başkan aday olmazsa o garipsenir. Bir siyasi partinin amacı iktidar olmak olduğuna göre, iktidar olmak da bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı olmaktan geçiyorsa bir siyasi partinin genel başkanı da bu iddiayı ortaya koymalı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda geç de olsa doğru bir yola girmiştir.”

İKİNCİ TURDA

Muharrem İnce, başlattığı hareket kapsamında yurt gezileri yapıyor, halkla konuşuyor, isteklerini, dileklerini not alıyor, siyasi kadrolarını oluşturmaya çalışıyor. COVID-19'un giderek yaygınlaşması nedeniyle yurt gezilerine 15 Aralık'a kadar ara verdi. Kurmayı planladıkları partinin program ve tüzük çalışması da zoom'la yürütülüyor.

Muharrem İnce'ye, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda tavrının nasıl olacağını sordum. İşte söyledikleri:

“CHP'de kalırsam, Genel başkanın Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklerim. Ama biz bir siyasi parti kurarsak, kuracağız da o zaman herkes kendi yoluna bakacak. İkinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kim olursa onu destekleriz.”

Genel kuruldaki, “Aday olmayacağı mı kim söyledi” sözleri her ne kadar aday olacak gibi yorumlansa da Kılıçdaroğlu'nun önceki söyleminden bir farkı olmadığı belirtiliyor.

Etiketler
2023 cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce