Abdulkadir Selvi: Buna en çok Erdoğan sevinir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklamasının siyasi partiler tarafından nasıl yorumlandığına dair görüşlerini ele aldı.

Abdulkadir Selvi: Buna en çok Erdoğan sevinir

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı bütçe konuşmasında, AKP’lilerin sataşması üzerine “Aday olup olmayacağımı size kim söyledi” çıkışını değerlendirdi.

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını siyasi partiler tarafından nasıl yorumlacağına dair görüşlerini bildirdi.

Selvi, "Aday olursa buna en çok Erdoğan’ın sevineceğini düşünüyorum. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için CHP Lideri ile yarışmayı, kafasına konan bir talih kuşu gibi düşüneceğinden eminim" diye yazdı.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

İYİ PARTİ NASIL KARŞILADI?

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına yeşil ışık yaktığı yönündeki sözlerini “İYİ Parti’ye mesaj verdi” şeklinde yorumlayanlar da çıktı.

Millet ittifakının ortağı olarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı CHP’den sonra en çok İYİ Parti’yi ilgilendirir. İYİ Parti cephesinin nabzını tutmaya çalıştım. Cumhurbaşkanı adaylığının CHP Genel Başkanı’nın hakkı olduğunu düşünüyorlar. Parlamenter sistem vurgusu yapan CHP Lideri’nin bu sistemde aday olmasını beklemiyorlar. Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti’ye sopayı gösterdiği yönündeki yorumlara ise itibar etmiyorlar.

AKŞENER NE YAPACAK?

İYİ Parti’de hedefin muhafazakâr kesimden de oy alacağı ve kadın olması nedeniyle Meral Akşener’i ortak aday yapmak olduğu unutulmasın.

ERDOĞAN NASIL KARŞILAR?

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmayacağını düşünüyorum. Ama ters köşe yapar da aday olursa buna en çok Erdoğan’ın sevineceğini düşünüyorum. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için CHP Lideri ile yarışmayı, kafasına konan bir talih kuşu gibi düşüneceğinden eminim.

Etiketler
2023 cumhurbaşkanı adayları Abdulkadir Selvi Hürriyet