'MHP'nin Aladdin Çakıcı üzerinden başlattığı harekata AKP, Bülent Arınç'la karşılık verdi!'

İbrahim Uslu, Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğu ile ilgili açıklamalarını yorumladı.

'MHP'nin Aladdin Çakıcı üzerinden başlattığı harekata AKP, Bülent Arınç'la karşılık verdi!'

ANAR Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü İbrahim Uslu, Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğu ile ilgili açıklamalarını yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve TBMM eski Başkanı AKP'li Bülent Arınç, 4 yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve 3 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğuna Habertürk canlı yayınında "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın tahliyesi olabilir; delil uyduramazsınız, çocuk bile yazmaz bu iddianameleri" diyerek tepki göstermişti.

Yargıda reform tartışmaları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yakınlığı ile bilinen suç örgütü lideri Alaaddin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasını da hatırlatan İbrahim Uslu, AKP ve MHP arasında vekalet savaşının başladığını iddia etti.

İbrahim Uslu'nun Bülent Arınç'ın tartışmaları sonrası başlayan tartışmaları yorumladığı açıklaması şöyle:

"Cumhur İttifakı'nın içinde kelimenin tam anlamıyla "vekalet savaşı" başladı.

MHP'nin Çakıcı üzerinden başlattığı harekata AK Parti bu akşam Bülent Arınç'ın ortalığı tarumar edecek açıklamalarıyla karşılık verdi.

Cumhur İttifakı açısından çok zor bir süreç yaşanacak."

Etiketler
Bülent Arınç Selahattin Demirtaş Osman Kavala